Asie baltmaizes ķiploku grauzdiņi

Gatavojot baltmaizes grauzdiņus, jāatceras, ka nevajag pārspīlēt ar eļļu, jo baltmaize eļļu ļoti ātri un daudz uzsūc. Receptē ir minēts eļļas daudzums, bet ar to var variēt, bet labāk mazāk nekā par daudz. Visglītāk grauzdiņi izskatīsies, ja tiks gatavoti no mini tostermaizītēm, kas pārgrieztas uz pusēm kā trīstūri, bet var arī izmantot jebkādu citu, jo garšu jau tas nemaina, lai gan ir teiciens, ka ēd ar acīm.

Ķiploku grauzdiņu recepete. Uzkodu recepte

Asie baltmaizes ķiploku grauzdiņi | Uzkodu receptes

Ja vienā rokā ir rupjmaizes ķiploku grauzdiņš, tad kāpēc, lai otrā nebūtu baltmaizes? Neliels ieteikums ir nepārcensties ar asās paprikas pulveri, šoreiz mazāk ir labāk, jo pretējā gadījumā sanāks ļoti, ļoti asi.
Sagatavošana 10 minutes
Gatavošana 10 minutes
Kopējais laiks 20 minutes

Ingredients
  

  • 130 g baltmaize
  • 5 daiviņas ķiploks
  • 130 ml eļļa
  • 1/2 tējkarote sāls
  • 1/2 tējkarote malta asā paprika

Instructions
 

  • Sagriež baltmaizi mazākos gabaliņos.
  • Bļodiņā sajauc eļļu, ķiplokspiedē saspiestus ķiplokus, sāli un paprikas pulveri.
  • Baltmaizi liek uz sakarsētas pannas un apbrūnina no abām pusēm, eļļu izmantot nav nepieciešams.
  • Kad grauzdiņi ir apcepušies, tad pārliek uz šķīvi un katru grauzdiņu iemērc eļļas maisījumā, pēc tam noliek uz papīra virtuves dvieli, kas uzsūks lieko eļļu.

Leave a Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Recipe Rating




Scroll to Top