Gatavojot baltmaizes grauzdiņus, jāatceras, ka nevajag pārspīlēt ar eļļu, jo baltmaize eļļu ļoti ātri un daudz uzsūc. Receptē ir minēts eļļas daudzums, bet ar to var variēt, bet labāk mazāk nekā par daudz. Visglītāk grauzdiņi izskatīsies, ja tiks gatavoti no mini tostermaizītēm, kas pārgrieztas uz pusēm kā trīstūri, bet var arī izmantot jebkādu citu, jo garšu jau tas nemaina, lai gan ir teiciens, ka ēd ar acīm.

Asie baltmaizes ķiploku grauzdiņi | Uzkodu receptes
Ja vienā rokā ir rupjmaizes ķiploku grauzdiņš, tad kāpēc, lai otrā nebūtu baltmaizes? Neliels ieteikums ir nepārcensties ar asās paprikas pulveri, šoreiz mazāk ir labāk, jo pretējā gadījumā sanāks ļoti, ļoti asi.
Ingredients
- 130 g baltmaize
- 5 daiviņas ķiploks
- 130 ml eļļa
- 1/2 tējkarote sāls
- 1/2 tējkarote malta asā paprika
Instructions
- Sagriež baltmaizi mazākos gabaliņos.
- Bļodiņā sajauc eļļu, ķiplokspiedē saspiestus ķiplokus, sāli un paprikas pulveri.
- Baltmaizi liek uz sakarsētas pannas un apbrūnina no abām pusēm, eļļu izmantot nav nepieciešams.
- Kad grauzdiņi ir apcepušies, tad pārliek uz šķīvi un katru grauzdiņu iemērc eļļas maisījumā, pēc tam noliek uz papīra virtuves dvieli, kas uzsūks lieko eļļu.