Olu gatavība un cietība ir gaumes jautājums, jo kādam tās garšo pilnīgi jēlas, kādam vārītas, bet ar šķidru viducīti, kādam ar vidēji cietu dzeltenumu, bet vēl kādam cieti vārītas. Tāpēc, lai vieglāk būtu saprast, cik ilgi jāvāra olas, lai dabūtu sev vēlamo konsistenci, spied uz bildi, kurā ir redzamas vārīšanās minūtes un rezultāts. Ja vārīsi mazāk par 6 minūtēm, tad, protams, arī baltums būs mīkstāks un šķidrāks, bet ja vārīsi ilgāk par 12, tad jau būs pārvārītas un par daudz cietas.

Priekš Lieldienu olu kaujām labāk izvēlēties 12 minūšu vārīšanu, jo nebūs īpaši patīkami, ka ola izlīs pa rokām.

Neliela piebilde, ka šīs ir L izmēra olas, mazāka izmēra olām vārīšanās laiks var atšķirties par aptuveni 1 minūti.