Krāsnī cepti kartupeļi vienmēr ir garšīgi un vienkārši. Ideāls ēdiens ikdienai, kā arī svētku galdam.

Lai arī vienkāršs ēdiens, pagatavot to var dažādos veidos un ar vienu no veidiem mēs gribam padalīties, šoreiz tas būs veids kā kartupelīšus padarīt īpaši kraukšķīgus ar cietu, ideāli brūni grauzdētu garoziņu. Šī pagatavošanas veida atslēga ir galda etiķis, kuru būs jāpievieno sagatavošanas (pirms cepšanas) procesā.

Pagatavošanas veids

  • Kartupeļus nomizo un sagriež gabaliņos (atkarībā no kartupeļu lieluma, vidēji lielu kartupeli aptuveni 4 daļās).
  • Noskalo sagrieztos kartupeļus zem auksta ūdens.
  • Liek vārīties ūdenī ar galda etiķi (9%). Aptuveni 2 litri ūdens un viena ēdamkarote galda etiķa. Etiķis neļaus kartupelim izvārīties un izveidos virsējo kārtu cietu.
  • Vāra aptuveni 10 minūtes (ar nazi var iedurt, bet jūtama neliela pretestība)
  • Pēc vārīšanas kartupeļiem nolej ūdeni un nožāvē nedaudz (var izlikt uz virtuves dvieļa, lai noņemtu lieko ūdeni).
  • Liek cepties krāsnī līdz zeltaini brūni. (Aptuveni 220 °C / 15-20 minūtes)

Kartupelīšiem jāsanāk ar ļoti stingru, kraukšīgu garoziņu! 👌