Kēksiņi ar krēmsieru un āboliem recepte

Kēksiņi ar krēmsieru un āboliem

🕔 25m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 11
    Pašreiz šai receptei uzturvērtība nav pieejama
  • liels vai vairāki mazi Ābols
    1 grams
  • ēdamkarote Kanēlis
    1 grams
  • ēdamkarote Cukurs āboliem
    1 grams
  • Sviests
    115 grami
  • Cukurs
    75 grami
  • Milti
    160 grami
  • tējkarote Cepamais pulveris
    1 grams
  • tējkarote Dzeramā soda
    0 grami
  • Ola
    1 grams
  • Piens
    120 mililitri
  • Krēmsiers klasiskais
    0 grami
  1. Sviestam ir jābūt mīkstam, istabas temperatūrā. Sviestu sakuļ kārtīgi ar cukuru, līdz veidojas krēmīga masa.
  2. Tad pievieno visas pārējās sastāvdaļas - miltus, sodu, cepamo pulveri, pienu un olu. To visu kārtīgi samiksē kopā.
  3. Gatavo mīklu pilda konditorejas maisiņā un pilda kēksiņu formiņās. To var darīt arī ar karoti, ja nav konditorejas maisiņi. Mīkla pacelsies, tāpēc nepildi formiņas līdz pašai augšai.
  4. Sagriez mazos gabaliņos ābolus bez mizas, uzber kanēli un vienu ēdamkaroti cukuru, to visu samaisi kopā.
  5. Uz mīklas uzliec ar karoti nelielus krēmsiera pikucīšus un pēc tam uzber sagatavotos ābolus.
  6. Cep 180 grādos 15 minūtes jeb līdz kēksiņi sāk iekrāsoties brūni.