Ja vēlies pagatavot savu zemesriekstu sviestu, ko pievienot mīklai – Zemesriekstu sviests

Kēksiņi ar zemesriekstu sviestu un banāniem
Tuvojas Valentīndiena un ir tik forši, ka nav jāpērk kēksiņi kādā beķerejā, bet var pats pagatavot savus. No šīs mīklas sanāk aptuveni 18 pufīgi un mutē kūstoši, un galvenais, ka ļoti vienkārši pagatavojami kēksiņi. Kā galvenās sastāvdaļas tika izmantots zemesriekstu sviests un banāns, taču tos var aizvietot ar šokolādes krēmu vai šokolādes gabaliņiem, ogām, želejām, kokosriekstu skaidiņām vai pilnīgi jebko citu.
Cepšana aizņem aptuveni 20 minūtes un ja cepsi kēksiņu formā, kurā ir tikai vieta dažiem kēksiņiem, tad tas aizņems ilgu laiku, taču var pielikt visu cepampannu pilnu un izcept vienā piegājienā - mīklu jālej dubultā saliktās kēksiņu papīra formiņās, tad mīkla neizplūdīs, bet ja liks tikai vienā, tad izplūdīs.
Lai vieglāk mīklu būtu iepildīt formiņās un ja nav speciālais konditorejas maisiņš ar uzgaļiem, tad mīklu ielej plastmasas maisiņā ar aizspiežamo augšiņu un nogriež vienu stūrīti, tad būs daudz vienkāršāk sapildīt formiņās mīklu nekā lejot ar karoti.
Ingredients
- 115 g Sviests
- 100 g Brūnais cukurs
- 1 tējkarote Cepamais pulveris
- 1/2 tējkarote Dzeramā soda
- 1 liela Ola
- 120 ml Piens
- 160 g Milti
- 6 tējkarotes ar kaudzi Zemesriekstu sviests
- 1 Banāns
Instructions
- Mīkstu sviestu (istabas temperatūrā) sakuļ kopā ar cukuru līdz krēmīgai konsistencei.
- Citā bļodā sajauc sausās sastāvdaļas - miltus, cepamo pulveri, sodu un pievieno sviesta un cukura masai. Visu kārtīgi samiksē.
- Saputo olu un piejauc mīklai, vēlreiz visu kopā saputo, pēc tam pielej pienu un atkal saputo.
- Beigās pievieno zemesriekstu sviestu un smalkos gabaliņos sagrieztu banānu (vai arī sevis izvēlētās sastāvdaļas) un visu samaisa. Mīklai ir jāsanāk biezai, bet līstošai.
- Mīklu atstāj atpūsties uz 10 minūtēm.
- Tad pilda kēksiņu papīrīšos un cep 180 grādos 18 - 20 minūtes.