Mērce sanāks saldskāba, ja ir vēlme pēc saldākas, tad noteikti vari pievienot vairāk cukura, atkarīgs arī no ķiršu salduma. Var izmantot gan saldētus, gan svaigus ķiršus.

Ķiršu mērce
Lieliska mērce, ko pasniegt kopā ar saldajiem ēdieniem, kā, piemēram saldējumu vai putru. Ļoti labi garšos arī ar pankūkām vai biezpiena plācenīšiem.
Ingredients
- 400 g Ķirši
- 100 g Brūnais cukurs
- 3 ēk. bez kaudzes Kukurūzas ciete
- 100 ml Ūdens
Instructions
- Krūzē ar ūdeni izšķīdina kukurūzas cieti.
- Grāpī lej ūdeni ar kukurūzas cieti, ķiršus un cukuru.
- Regulāri maisot vāra uz vidējas liesmas, līdz sabiezējis.
- Atdzesē.