Lasis eļļā ar laima rīsiem recepte

Lasis eļļā ar laima rīsiem

🕔 30m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 10
    Pašreiz šai receptei uzturvērtība nav pieejama
  • Zivs gatavošanai
    0 grami
  • Lasis
    500 grami
  • atkarībā no cepamtrauka dziļuma Olīveļļa
    500 mililitri
  • pēc garšas Sāls
    0 grami
  • buntiņa Dilles
    50 grami
  • Rīsu gatavošanai
    0 grami
  • glāze Basmati rīsi
    1 grams
  • gab Laims
    1 grams
  • daiviņas Ķiploks
    2 grami
  • pēc garšas Sāls
    0 grami
  1. Sagriez lasi gabaliņos un kārto cepamtraukā, pārber ar sāli un ielej eļļu, vēlams tā, lai nosegtu visu zivi, pārkaisi ar dillēm.
  2. Uzkarsē krāsni līdz 90 grādiem un liec zivi krāsnī. Aptuveni 25 minūtes (atkarīgs no zivs gabaliņu lieluma)
  3. Kamēr zivs ir cepeškrāsnī, skalo rīsus tik ilgi kamēr ūdens paliek dzidrs.
  4. Liec aukstā pannā rīsus un pievieno olīveļļu (<strong>Svarīgi! </strong>Ja liksi mitrus rīsus sakarsētā pannā, tad ūdens eļļā sāks sprakšķēt)
  5. Apcep rīsus līdz sāk palikt brūni, tad pievieno caur spiedi izspiestus ķiplokus un apcep vēl kādu minūti.
  6. Pārliec katliņā rīsus, pievieno divas glāzes ūdeni un nedaudz sāli, uzliec vāku un vāri aptuveni 15 minūtes (seko instrukcijām uz iepakojuma).
  7. Kad gandrīz viss ūdens izvārījies noslēdz liesmu un ļauj pastāvēt rīsiem vēl 10 minūtes.
  8. Pirms pasniegšanas uzmanīgi apmaisi rīsus un pievieno izspiestu 1/2 laima sulu.