Salātus noteikti var ēst arī atsevišķi – bez maizītes un pieēst klāt mazsālītu gurķīti.

Mencu aknu salāti ar maizīti
Ļoti vienkāršs un klasisks ēdiens. Garšos labi brokastīs un pusdienās, gan lieliski iederēsies uz svētku galda.
Ingredients
- 100 g Konservētas mencu aknas
- 3 gab Olas
- Puse no vidēja izmēra Sīpols
- pēc garšas Pipari
- Ciabatta vai pēc izvēles Maize
Instructions
- Liec vārīties olas (vārīt aptuveni 10 minūtes)
- Kamēr olas vāras sakapā ļoti smalki sīpolu
- Smalki sagriez mencu akniņas
- Kad olas izvārījušās, sagriez smalki olas un visas 3 sastāvdaļas saliec blodiņā un samaisi.
- Ja vēlies nedaudz sulīgāku, vari pievienot eļļu no akniņām.
- Pievieno piparus un samaisi.
- Pasniedz ar maizīti un zaļumiem.