Halapenjo pipariem iesaku izņemt sēklas, tad tie nebūs tik asi, bet ar to daudzumu var neskopoties, jo pipariņi piešķir labāku un interesantāku garšu.
Ja neizdodas apēst visu vienā dienā, tad liec ledusskapī un nākošā dienā atkal pasildi cepeškrāsnī līdz siers izkusis, taču čipsi vairs gan nebūs tik kraukšķīgi, bet garšos tik un tā ļoti labi.

Načos
Načos ir, kaut kas nu ļoti, ļoti garšīgs, tas ir jāpaprovē pagatavot visiem. Tā pagatavošanai vari izmantot jebkādas sastāvdaļas, kas atrodas ledusskapī, pagatavošana ir super vienkārša un ideāli iederas gan pusdienās, gan vakaram draugu lokā. Načosiem ir ļoti daudzas un dažādas versijas par to, kā to pagatavot, kādu mērci likt klāt. Standartā to ēd kopā ar gvakamoli, bet es pagatavoju ar loku mērci un kopā garšoja ideāli.
Ingredients
Načos
- 200 g Siers krievijas vai cits labi kūstošs
- 250 g Ķiršu tomātiņi
- 200 g Kukurūzas čipsi
- 400 g Maltā gaļa
- 200 g Turku zirņi konservēti
- pēc vēlēšanās Halapenjo pipari
Mērcei
- 300 g Krējums
- buntīte Loki
- šķipsniņa Sāls
Instructions
- Apcep malto gaļu, sarīvē sieru, sagriez šķēlītēs tomātiņus un piparus.
- Cepamtraukā visu kārto pēc kārtas: čipsi, maltā gaļa, siers, turku zirņi, tomātiņi un halapenjo pipari. To visu kārto vēl vienā kārtā, bet zirņus, gan es liku tikai vienu reizi.
- Liec cepeškrāsnī uz 5 - 7 minūtēm jeb līdz siers ir izkusis.
- Pa to laiku pagatavo mērci - krējumu sajauc ar sagrieztiem lokiem un sāli.
- Gatavs ēšanai.