Ābolu - bumbieru pīrāgs no kārtainās mīklas recepte

Ābolu - bumbieru pīrāgs no kārtainās mīklas

🕔 70m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 5
    Pieejams   Ņamm+   lietotājiem  
  • loksnes Kārtainā rauga mīkla
    4 grami
  • liels Ābols
    1 grams
  • liels Bumbieris
    1 grams
  • Cukurs brūnais   (bet der arī baltais)
    0 grami
  • Kanēlis
    0 grami
  1. Sagriez mazos gabaliņos ābolu un bumbieri, katru augli liec atsevišķā bļodiņā un apber ar cukuru un kanēli. Ber tik daudz, cik saldu vai kanēlīgu vēlies.
  2. Kārtainai mīklai ir jābūt atkusušai. Cepamformā ieklāj cepamo papīru.
  3. Ņem pirmo mīklas loksni un nedaudz izrullē, tik daudz, lai var ieklāt cepamformas apakšā.
  4. Ņem otro mīklas loksni un izrullē garāku, pārgriez gareniski uz pusēm un ieklāj gar cepamformas malām tā, lai ir nosegtas visas četras malas (sk. attēlā).
  5. Ieber sagrieztos ābolus.
  6. Pa virsu āboliem liec trešo mīklas loksni un piespied pie maliņām, lai gar malām nenāk vaļā un iegriez caurumus, lai gaiss tiek iekšā.
  7. Pa virsu ber sagrieztos bumbierus.
  8. Beigās liec ceturto mīklas loksni, aizloki kārtīgi visas maliņas, iegriez vairākus caurumiņus vai krustiņu pa vidu un apber ar cukuru.
  9. Cep cepeškrāsnī 160 - 170 grādos aptuveni 55 minūtes jeb līdz mīkla ir pavisam brūna.
  10. Kad izcepies, tad ņem ārā no cepeškrāsns un atstāj cepamtraukā atdzist, tā būs vieglāk sagriezt.
  11. Gatavs!