Ābolu – bumbieru pīrāgs no kārtainās mīklas

Manas cepamformas lielums ir 14 x 24 cm

Ja vēlies, tad ābolus un bumbierus vari aizstāt arī ar citiem augļiem, vai arī izmantot tikai viena veida augli.

Ābolu - bumbieru pīrāgs no kārtainās mīklas. Recepte

Ābolu - bumbieru pīrāgs no kārtainās mīklas

Šis varētu ierindoties pasaules visvieglāk pagatavojamo pīrāgu topā, jo viss, kas tev ir nepieciešams ir kārtainā mīkla, bumbieri, āboli, cukurs un kanēlis, bet rezultāts ir fantastiko - salds, sulīgs, supervienkārši pagatavojams un visādi citādi ļoti labs. Šajā receptē izmantoju saldēto kārtaino mīklu, bet tu pilnīgi noteikti vari pagatavot savu. Lai vēl vienkāršāk būtu saprast darbības, tad skaties aprakstu pie bildēm.
Sagatavošana 15 minutes
Gatavošana 55 minutes
Kopējais laiks 1 hour 10 minutes

Ingredients
  

  • 4 loksnes Kārtainā rauga mīkla
  • 1 liels Ābols
  • 1 liels Bumbieris
  • Cukurs brūnais bet der arī baltais
  • Kanēlis

Instructions
 

  • Sagriez mazos gabaliņos ābolu un bumbieri, katru augli liec atsevišķā bļodiņā un apber ar cukuru un kanēli. Ber tik daudz, cik saldu vai kanēlīgu vēlies.
  • Kārtainai mīklai ir jābūt atkusušai. Cepamformā ieklāj cepamo papīru.
  • Ņem pirmo mīklas loksni un nedaudz izrullē, tik daudz, lai var ieklāt cepamformas apakšā.
  • Ņem otro mīklas loksni un izrullē garāku, pārgriez gareniski uz pusēm un ieklāj gar cepamformas malām tā, lai ir nosegtas visas četras malas (sk. attēlā).
  • Ieber sagrieztos ābolus.
  • Pa virsu āboliem liec trešo mīklas loksni un piespied pie maliņām, lai gar malām nenāk vaļā un iegriez caurumus, lai gaiss tiek iekšā.
  • Pa virsu ber sagrieztos bumbierus.
  • Beigās liec ceturto mīklas loksni, aizloki kārtīgi visas maliņas, iegriez vairākus caurumiņus vai krustiņu pa vidu un apber ar cukuru.
  • Cep cepeškrāsnī 160 - 170 grādos aptuveni 55 minūtes jeb līdz mīkla ir pavisam brūna.
  • Kad izcepies, tad ņem ārā no cepeškrāsns un atstāj cepamtraukā atdzist, tā būs vieglāk sagriezt.
  • Gatavs!

Leave a Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Recipe Rating




Scroll to Top