
Gaileņu zupa
Kad mežā sāk parādīties gailenes, tad manā virtuvē katru gadu top zupa, bez tās nav iedomājama gaileņu sezona. Visgaršīgākā zupa sanāk, ja sēnes ir pašu salasītas, jo tas piešķir papildus prieku un mīlestību gatavošanas procesā.
Sastāvdaļas
- Gailenes - 1 litrs
- Kartupeļi - 1kg
- Burkāni - 6 vidēji lieli
- Dilles
- Loki
- Kūpināts šķiņķis - 400g
- Kausētais siers - 200g
- Ūdens - pēc vajadzības
- Sāls
- Sviests cepšanai - mazliet
Gailenes, Kartupeļi , Burkāni, Dilles, Loki, Kūpināts šķiņķis, Kausētais siers, Ūdens, Sāls, Sviests cepšanai,
Pagatavošana
- Nomizo un sagriez kartupeļus, sagriez dilles, lokus un liec katlā.
- Sēnes sacep sviestā, kad saceptas, tad liec klāt katlā.
- Sagriez gabaliņos gaļu un apcep, tad liec katlā.
- Sarīvē burkānus un apcep gaļas taukos vai sviestā un arī liec klāt katlā.
- Kad visas sastāvdaļas sagatavotas, tad lej klāt ūdeni, pieber sāli un vāri līdz kartupeļi mīksti.
- Kad kartupeļi gatavi, tad pieliec klāt kausēto sieru un pavāri līdz pirmajam burbulim.
Gatavs.
Lai zupa sanāktu garšīgāka, tad izmanto gan jaunos kartupeļus, gan jaunos burkānus.
Pievienot pie iecienītākajām