Makaroni ar tunci ir ļoti vienkāršs ēdiens kuru var papildināt ar dažādām sastāvdaļām. Pastu var izmantot gandrīz jebkuru (makaroni/spirāles, spageti u.c.). Tunci kopā ar ķiplokiem var apcept un pievienot tomātu pastu, kas papildinās ēdienu ar smuki sarkanīgu krāsu un labu garšu.

Makaroni ar tunci (Gatavs 10 minūtēs)
Viegls un ātri pagatavojams ēdiens. Nepieciešamas tikai dažas sastāvdaļas, lai pagatavotu gardas un sātīgas pusdienas. Aizņems tikai 10 minūtes, ja izmanto konservētu tunci. Kopā ar svaigiem sulīgiem salātiem garšos vienkārši izcili. Makaroni ar tunci arī ļoti piemēroti pusdienām līdzi ņemšanai uz darbu.
Ingredients
- 250 g makaroni
- 1 bundžiņa tuncis konservēts/eļļā
- 4 daiviņas ķiploks
- 1 sauja pētersīļi
- pēc garšas Sāls un pipari
- cepšanai eļļa
Instructions
- Uzliek vārīties makaronus sekojot instrukcijām uz iepakojuma.
- Tikmēr uz mazas liesmiņas pannā apcep ķiplokus, kas izspiesti caur spiedi vai smalki sakapāti (cep aptuveni 20 sekundes)
- Pievieno tunci pannā ar ķiplokiem, pievieno piparus un sāli. Apcep 1 minūti uz mazas liesmas.
- Pievieno pusi saujas ar svaigiem pētersīļiem. Apcep vēl 1 minūti.
- Kad makaroni gatavi - pievieno pannai makaronus un atlikušos pētersīļus.
- Samaisa visu kopā. Pasniedz siltu - var nedaudz apkaisīt ar kādu sarīvētu cieto sieru, izdekorēt ar zaļumiem.