Parmezāna vista
🕔 30m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 19
-
Pašreiz šai receptei uzturvērtība nav pieejama
-
Vista0 grami
-
krūtiņa Vistas fileja1 grams
-
gab Olas2 grami
-
Rīvmaize200 grami
-
tējkarote (vai pēc garšas Sāls)0 grami
-
tīrsvars Mocarella150 grami
-
Cietais siers50 grami
-
Eļļa cepšanai0 mililitri
-
Tomātu mērce0 grami
-
viena mazā bundžiņa Tomāti savā sulā200 grami
-
daiviņas Ķiploks4 grami
-
mazs Sīpols1 grams
-
ēdamkarote Brūnais cukurs1 grams
-
Sauja (kaltēti vai svaigi Pētersīļi)0 grami
-
Maza saujiņa (kaltēts Raudene/oregano)0 grami
-
Olīveļļa30 grami
-
ēdamkarote Ābolu etiķis1 grams
-
pēc garšas Sāls0 grami
-
pēc garšas Čili pulveris0 grami
- Noskalo vistu un iegriež vistai kabatiņu, tā, lai viņu varētu atvērt (skatīt bildi zemāk)
- Izklāj vistu uz dēlīša un enerģiski izklapē ar gaļas āmuru (ne pārāk daudz, lai nesāk jukt ārā)
- Vistu kārtīgi iemērc olā un pēc tam apviļā rīvmaizē, tā, lai rīvmaize nosedz visu vistu.
- Liec cepties sakarsētā pannā ar eļļu (eļļai jābūt karstai, lai uzreiz sāktu cepties), cep no abām pusēm, līdz rīvmaize ir brūna un kraukšķīga.
- Kamēr cepas vista - gatavo mērci. Sakapā sīpolus un liec grāpītī ar olīveļļu, piespied ķiplokus un apcep līdz sākt apbrūnināties
- Pievieno tomātus savā sulā, pētersīļus, cukuru, ābolu etiķi, sāli, čili un raudeni.
- Maisot pavāri uz mazas liesmas aptuveni 5 minūtes, līdz mērce nedaudz sabiezē
- Sakarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem, liekot režīmu, ka cepeškrāsns silda tikai no augšas.
- Traukā ielej pāris ēdamkarotes mērces un liec virsū tikko cepto vistu.
- Pievieno pārējo mērci, uz vistas uzliekot aptuveni 4 - 6 ēdamkarotes mērces un pārējo gar malām.
- Vistai ar mērci virsū liec ripiņās sagrieztu mocarellas sieru un pārber ar cieto sieru.
- Liec cepties augšējā stāvā cepeškrāsnī, lai siers apbrūninātos ātrāk.
- Cep kādas 10 - 15 minūtes, vai kamēr siers apcepies.