Parmezāna vista recepte

Parmezāna vista

🕔 30m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 19
    Pašreiz šai receptei uzturvērtība nav pieejama
  • Vista
    0 grami
  • krūtiņa Vistas fileja
    1 grams
  • gab Olas
    2 grami
  • Rīvmaize
    200 grami
  • tējkarote   (vai pēc garšas Sāls)
    0 grami
  • tīrsvars Mocarella
    150 grami
  • Cietais siers
    50 grami
  • Eļļa cepšanai
    0 mililitri
  • Tomātu mērce
    0 grami
  • viena mazā bundžiņa Tomāti savā sulā
    200 grami
  • daiviņas Ķiploks
    4 grami
  • mazs Sīpols
    1 grams
  • ēdamkarote Brūnais cukurs
    1 grams
  • Sauja   (kaltēti vai svaigi Pētersīļi)
    0 grami
  • Maza saujiņa   (kaltēts Raudene/oregano)
    0 grami
  • Olīveļļa
    30 grami
  • ēdamkarote Ābolu etiķis
    1 grams
  • pēc garšas Sāls
    0 grami
  • pēc garšas Čili pulveris
    0 grami
  1. Noskalo vistu un iegriež vistai kabatiņu, tā, lai viņu varētu atvērt (skatīt bildi zemāk)
  2. Izklāj vistu uz dēlīša un enerģiski izklapē ar gaļas āmuru (ne pārāk daudz, lai nesāk jukt ārā)
  3. Vistu kārtīgi iemērc olā un pēc  tam apviļā rīvmaizē, tā, lai rīvmaize nosedz visu vistu.
  4. Liec cepties sakarsētā pannā ar eļļu (eļļai jābūt karstai, lai uzreiz sāktu cepties), cep no abām pusēm, līdz rīvmaize ir brūna un kraukšķīga.
  5. Kamēr cepas vista -  gatavo mērci. Sakapā sīpolus un liec grāpītī ar olīveļļu, piespied ķiplokus un apcep līdz sākt apbrūnināties
  6. Pievieno tomātus savā sulā, pētersīļus, cukuru, ābolu etiķi, sāli, čili un raudeni.
  7. Maisot pavāri uz mazas liesmas aptuveni 5 minūtes, līdz mērce nedaudz sabiezē
  8. Sakarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem, liekot režīmu, ka cepeškrāsns silda tikai no augšas.
  9. Traukā ielej pāris ēdamkarotes mērces un liec virsū tikko cepto vistu.
  10. Pievieno pārējo mērci, uz vistas uzliekot aptuveni 4 - 6 ēdamkarotes mērces un pārējo gar malām.
  11. Vistai ar mērci virsū liec ripiņās sagrieztu mocarellas sieru un pārber ar cieto sieru.
  12. Liec cepties augšējā stāvā cepeškrāsnī, lai siers apbrūninātos ātrāk.
  13. Cep kādas 10 - 15 minūtes, vai kamēr siers apcepies.