
Parmezāna vista
Apbrīnojami garšīga un sulīga panēta vista, pašu gatavotā tomātu mērcē, ar mocarellas un cieto sieru. Ar šo ēdienu vakariņās noteikti nevar vilties, spēcīgas garšas un sātīgums, tiešām lielisks ēdiens ar ko cienāt sevi un sev mīļos. 👩🍳
Sastāvdaļas
- Vista
- Vistas fileja - 1 krūtiņa
- Olas - 2 gab
- Rīvmaize - 200g
- Sāls - tējkarote (vai pēc garšas)
- Mocarella - 150g (tīrsvars)
- Cietais siers - 50g
- Eļļa cepšanai - 200 - 300ml
- Tomātu mērce
- Tomāti savā sulā - 200g (viena mazā bundžiņa)
- Ķiploks - 4 daiviņas
- Sīpols - 1 mazs
- Brūnais cukurs - 1 ēdamkarote
- Pētersīļi - Sauja (kaltēti vai svaigi)
- Raudene/oregano - Maza saujiņa (kaltēts)
- Olīveļļa - 30g
- Ābolu etiķis - 1 ēdamkarote
- Sāls - pēc garšas
- Čili pulveris - pēc garšas
Vista, Vistas fileja, Olas, Rīvmaize, Sāls, Mocarella, Cietais siers, Eļļa cepšanai, Tomātu mērce, Tomāti savā sulā, Ķiploks, Sīpols, Brūnais cukurs, Pētersīļi, Raudene/oregano, Olīveļļa, Ābolu etiķis, Sāls, Čili pulveris,
Pagatavošana
Vistas sagatavošana
- Noskalo vistu un iegriež vistai kabatiņu, tā, lai viņu varētu atvērt (skatīt bildi zemāk)
- Izklāj vistu uz dēlīša un enerģiski izklapē ar gaļas āmuru (ne pārāk daudz, lai nesāk jukt ārā)
- Vistu kārtīgi iemērc olā un pēc tam apviļā rīvmaizē, tā, lai rīvmaize nosedz visu vistu.
- Liec cepties sakarsētā pannā ar eļļu (eļļai jābūt karstai, lai uzreiz sāktu cepties), cep no abām pusēm, līdz rīvmaize ir brūna un kraukšķīga.
Pagatavo mērci
- Kamēr cepas vista - gatavo mērci. Sakapā sīpolus un liec grāpītī ar olīveļļu, piespied ķiplokus un apcep līdz sākt apbrūnināties
- Pievieno tomātus savā sulā, pētersīļus, cukuru, ābolu etiķi, sāli, čili un raudeni.
- Maisot pavāri uz mazas liesmas aptuveni 5 minūtes, līdz mērce nedaudz sabiezē
Visu kopā liec cepeškrāsnī
- Sakarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem, liekot režīmu, ka cepeškrāsns silda tikai no augšas.
- Traukā ielej pāris ēdamkarotes mērces un liec virsū tikko cepto vistu.
- Pievieno pārējo mērci, uz vistas uzliekot aptuveni 4 - 6 ēdamkarotes mērces un pārējo gar malām.
- Vistai ar mērci virsū liec ripiņās sagrieztu mocarellas sieru un pārber ar cieto sieru.
- Liec cepties augšējā stāvā cepeškrāsnī, lai siers apbrūninātos ātrāk.
- Cep kādas 10 - 15 minūtes, vai kamēr siers apcepies.
Lieliski garšos kopā ar spageti, kur pievienotas saplēstas svaiga bazilika lapiņas un aplaistīts ar nedaudz olīveļļas.
Sagriez fileju
Apcep fileju
Sagatavo likšanai krāsnī
Gatavs un garšīgs