Saldējums vafeļu trauciņā recepte

Saldējums vafeļu trauciņā

🕔 40m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 13
    Pieejams   Ņamm+   lietotājiem  
  • Vafeles
    0 grami
  • Kviešu milti
    125 grami
  • Baltais cukurs
    50 grami
  • Pūdercukurs
    50 grami
  • Sviests
    70 grami
  • Karsts ūdens
    125 mililitri
  • Ola
    1 grams
  • Pildījumam
    0 grami
  • Rūgtā šokolāde   (100g aptuveni 3 vafelēm)
    0 grami
  • Vaniļas saldējums
    0 grami
  • Twix šokolādītes
    0 grami
  • Oreo cepumi
    0 grami
  • Zemenes
    0 grami
  1. Sajauc bļodā abus cukurus, pieliec gabaliņos sagrieztu sviestu un visu ar mikseri samiksē kopā. Iesaku aplikt bļodai apkārt dvielīti, jo cukurs lido uz visām pusēm.
  2. Tad pieliec klāt olu un atkal visu samiksē.
  3. Pēc tam pieber bļodā miltus un pielej karsto ūdeni, un atkal samiksē līdz ir izveidojusies krēmīga mīklas konsistence.
  4. Ja tu vēlies, lai vafeles ir trauslākas un plānākas, tad cep uzreiz, kad pagatavo mīklu, bet, ja vēlies vafeles mazliet stingrākas un biezākas, tad ieliec mīklu uz kādu stundu ledusskapī.
  5. Cep vafeles plāno vafeļu pannā.
  6. Kad vafele ir izcepusies, tad ņem to ārā un uzreiz liec virsū uz nelielas burciņas, un noloki maliņas uz leju, lai veidojas kā bļodiņa. Kad vafele ir sacietējusi, tad ņem nost. Tas notiks ļoti ātri, tāpēc arī ātri rīkojies.
  7. Šādi sacep visas vafeles.
  8. Kad vafeles izceptas, tad izkausē karstā ūdens peldē šokolādi (100g šokolāde pietiek aptuveni 3 - 4 vafeļu bļodiņām), kad izkususi, tad ar otiņu iesmērē to vafeļu bļodiņā un liec ledusskapī vai saldētavā, lai sacietē.
  9. Liec iekšā saldējumu, iespraud uz pusēm pārgrieztu twix batoniņu, pārkaisi ar sadrupinātiem oreo cepumiem un pa virsu uzliec uz pusēm pārgrieztu zemeni.