Mērcei dziestot var pievienot vēsu pienu, lai ātrāk atdzesētu un būtu nedaudz šķidrāka – lejamāka konsistence. Garšos lieliski kopā ar pankūkām vai plācenīšiem.

Šokolādes mērce no kakao
Šokolādes mērce visiem saldajiem ēdieniem, sanāks krēmīga un ar izteiksmīgu šokolādes garšu. Garšos lieliski un ir viegli pagatavojama, pašu gatavota mērcīte būs lielisks variants, jo vari variēt ar saldumu pievienojot mazāk vai vairāk cukura. Kopā ar plānajām pankūkām ies roku rokā.
Ingredients
- 75 g Kakao pulveris
- 75 g vai pēc garšas Pūdercukurs
- 300 ml Piens
- ēdamkarote Milti
- ēdamkarote Sviests
Instructions
- Grāpītī izkausē sviestu, pielej klāt pienu un vāri līdz sāk burbuļot (vārīties).
- Samazini uguni uz mazāko un pa daļām (lai neizveidojas kunkuļi) ber iekšā sagatavoto maisījumu, tikmēr kārtīgi maisot.
- Turpini karsēt un maisīt līdz šokolādes mērce ir sabiezējusi un bez kunkuļiem.
- Pārlej mērci citā blodiņā, lai atdziest, ik pa laikam apmaisot.