Soļanka recepte

Soļanka

🕔 60m
⭐ 4.7/5
🍽️ 10
🛒 11
    Enerģētiskā vērtība vienai porcijai
  • Enerģija
    336 kcal
  • Olbaltumvielas
    12 g
  • Tauki
    17 g
  • Ogļhidrāti
    36 g
  • Kartupeļi
    1.5 kilograms
  • Burkāni
    4 gabali
  • Sīpoli
    1 gabals
  • Ķiploki
    5 daiviņas
  • Marinēti gurķi
    10 gabali
  • Desa, žāvēta un kūpināta
    500 grami
  • Olīvas, melnas
    250 grami
  • Tomātu mērce
    250 grami
  • Citroni
    0.5 gabali
  • Sāls   (vai pēc garšas)
    1 tējkarote
  • Pipari, melnie   (vai pēc garšas)
    1 tējkarote
  1. Sagriež nelielos gabaliņos desu, sasmalcina ķiplokus un sīpolus, sarīvē burkānus, sagriež marinētos gurķus un olīvas.
  2. Liek visu pa vienam apcepties (no sākuma desu, tad noliek to malā un cep sīpolus un ķiplokus, un tā visu pēc kārtas)
  3. Tad saliek visu apcepto atpakaļ pannā, uzlej mazliet ūdeni, pievieno tomātu mērci, pieber sāli un piparus un uz ļoti lēnas uguns sutina (ja šķidrums ūdens izgarojis, tad pievieno vēl mazliet ūdeni)
  4. Nomizo kartupeļus, sagriež mazos gabaliņos un liek vārīties.
  5. Kad, kartupeļi sāk palikt mīksti, pievieno visu sacepto saturu grāpītī ar kartupeļiem
  6. Pasniedz ar bļodiņā ieliktu citrona šķēlīti.