Soļanka
🕔 60m
⭐ 4.7/5
🍽️ 10
🛒 11
-
Enerģētiskā vērtība vienai porcijai
-
Enerģija336 kcal
-
Olbaltumvielas12 g
-
Tauki17 g
-
Ogļhidrāti36 g
-
Kartupeļi1.5 kilograms
-
Burkāni4 gabali
-
Sīpoli1 gabals
-
Ķiploki5 daiviņas
-
Marinēti gurķi10 gabali
-
Desa, žāvēta un kūpināta500 grami
-
Olīvas, melnas250 grami
-
Tomātu mērce250 grami
-
Citroni0.5 gabali
-
Sāls (vai pēc garšas)1 tējkarote
-
Pipari, melnie (vai pēc garšas)1 tējkarote
- Sagriež nelielos gabaliņos desu, sasmalcina ķiplokus un sīpolus, sarīvē burkānus, sagriež marinētos gurķus un olīvas.
- Liek visu pa vienam apcepties (no sākuma desu, tad noliek to malā un cep sīpolus un ķiplokus, un tā visu pēc kārtas)
- Tad saliek visu apcepto atpakaļ pannā, uzlej mazliet ūdeni, pievieno tomātu mērci, pieber sāli un piparus un uz ļoti lēnas uguns sutina (ja šķidrums ūdens izgarojis, tad pievieno vēl mazliet ūdeni)
- Nomizo kartupeļus, sagriež mazos gabaliņos un liek vārīties.
- Kad, kartupeļi sāk palikt mīksti, pievieno visu sacepto saturu grāpītī ar kartupeļiem
- Pasniedz ar bļodiņā ieliktu citrona šķēlīti.