Ribiņas bārbekjū BBQ mērcē

Sausās garšvielas ribiņām vari izvēlēties savas iemīļotākās, labi iederēsies zaļās un sarkanās garšvielas. Membrānas (plēves) uz ribiņām var noņemt aizķerot ar nazi un turpinot plēst nost ar rokām.

Ribiņas sagatavotas / ierīvētas ar sausajām garšvielām

cūkgaļas ribiņas garšvielas

Ribiņam uzklāj BBQ mērci

cūkgaļas ribiņas BBQ mērcē

Bārbekjū mērcei cepas sīpoli, ķiploki un kaltēti pētersīļi.

barbekjū tomātu mērce

Gatava BBQ mērcīte

tomātu barbekjū mērce

Ribiņas bārbekjū mērcē

Ribiņas bārbekjū BBQ mērcē

Pašu ceptas pikantās ribiņas saldskābā tomātu bārbekjū mērcē, kuras var gan cept krāsnī, gan perfekti garšos gatavotas uz grila. Šīm ribiņām būs nedaudz jāvelta laiks un uzmanība, bet lai pēc tam baudītu tādu gardumu, pilnīgi noteikti ir to vērts. Tomātīgas, pikantas un ar kūpinātas paprikas aromātu.. neticami gardi.
Sagatavošana 15 minutes
Gatavošana 45 minutes
Kopējais laiks 1 hour

Ingredients
  

Ribiņas

  • 2 gab. Cūkgaļas ribiņas
  • pēc garšas Sāls
  • pēc garšas Pipari
  • ēdamkarote Kūpinātas paprikas pulveris
  • ēdamkarote Kaltēti ķiploki
  • pēcgaršas Čili pulveris

BBQ mērcei

  • 1 gab sīpols
  • 4 daiviņas ķiploks
  • ēdamkarote kaltēti pētersīļi
  • 200 g tomātu pasta
  • 3 ēdamkarotes ābolu etiķis
  • 2 ēdamkarotes / pēc garšas Brūnais cukurs
  • pēc garšas sāls
  • 75 ml Olīveļļa
  • vai čili pulveris pēc garšas malta asā paprika

Instructions
 

  • Sagatavo ribiņas ar garšvielām
  •  Noņem no ribiņām membrānas (baltās plēvītes) un noskalo ribiņas.
  • Ierīvē ribiņas ar sāli un pipariem.
  • Sajauc pārējās garšvielas trauciņā un ierīvē kārtīgi no abām pusēm. Cik cītīgi to darīsi, tik gardas tev viņas sanāks, tāpēc labāk pacensties.
  • Sadur ar dakšiņu starp ribām, lai garšvielām ir kur iesūkties.
  • Liec cepties iepriekš sakarsētā krāsnī 150/160 grādos aptuveni 30 minūtes (vai līdz gatavs).
  • Kamēr ribiņas ir krāsnī - pagatavo BBQ mērci
  • Sakapā ķiplokus un sīpolu, pannā ielej olīveļļu un liec cepties uz lēnas uguns (lai nesāk cepties un apbrūnināties), un pievieno pētersīļus. Cep tik ilgi līdz  sīpoli palikuši mīksti un nedaudz caurspīdīgi.
  • Pievieno tomātu pastu. Samaisi visu kopā, tā, lai eļļa ar tomātu pastu ir viendabīgi sajaukusies.
  • Pievieno ābolu etiķi, sāli, aso paprikas vai čili pulveri un brūno cukuru. Visu lēnām sildi, līdz cukurs izkusis un mērce ir ieguvusi nedaudz tumšāku krāsu.
  • Pabeidz gatavot ribiņas apsmērējot tās ar mērci.
  • Izņem ribiņas no krāsns un apsmērē ar pagatavoto BBQ mērci - kārtīgi no abām pusēm.
  • Liec atpakaļ ribiņas krāsnī uz 190 grādiem aptuveni 15 minūtes vai līdz mērce sāk glazēties.
  • Pasniedz kopā ar ābolu sulu vai tumšo alu.

Leave a Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Recipe Rating




Scroll to Top