Siera radziņi ir superīga uzkoda piknikā. Ja vēlies, lai tie ir pikantāki, tad melno piparu vietā vari pielikt asos čili piparus.

Siera radziņi

Siera radziņi - cepumi
Šī ir pavisam klasiska un ļoti viegli pagatavojama siera cepumu recepte, kas piešķirs sierīgu uzkodu noskaņu.
Ingredients
- 200 g Siers krievijas vai cits labi kūstošs
- 200 g Kviešu milti
- 170 g Sviests
- 1 tējkarote Sāls
- 1 šķipsniņa Malti melnie pipari
Instructions
- Uz smalkas rīves sarīvē sieru un liec bļodā.
- Liec klāt izsijātus miltus, aukstu, gabaliņos sagrieztu sviestu, sāli un piparus. To visu kārtīgi samīci viendabīgā masā.
- Liec mīklu ledusskapī uz 30 minūtēm, lai tā paliek auksta un sacietē. Ja vēlies procesu pasteidzināt, tad ieliec uz 15 minūtēm saldētavā.
- Kad mīkla gatava, tad ņem nelielus mīklas pikucīšus, sarullē plaukstās un izliec kā radziņus (skatīt attēlā).
- Cep 210 grādos aptuveni 12 minūtes, bet cepšanas laiks ir atkarīgs no tā cik lielus radziņus izveidosi. Pamatā vadies pēc cepumu krāsas. Tiklīdz tie kļūst nedaudz brūni, tad ņem ārā, jo ja cepsi ilgāk tiem būs rūgta piedeguma garša, pat, ja nebūs sadeguši.