Siera radziņi recepte

Siera radziņi

🕔 22m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 5
    Pieejams   Ņamm+   lietotājiem  
  • Siers   (krievijas vai cits labi kūstošs)
    200 grami
  • Kviešu milti
    200 grami
  • Sviests
    170 grami
  • tējkarote Sāls
    1 grams
  • Malti melnie pipari
    1 šķipsniņa
  1. Uz smalkas rīves sarīvē sieru un liec bļodā.
  2. Liec klāt izsijātus miltus, aukstu, gabaliņos sagrieztu sviestu, sāli un piparus. To visu kārtīgi samīci viendabīgā masā.
  3. Liec mīklu ledusskapī uz 30 minūtēm, lai tā paliek auksta un sacietē. Ja vēlies procesu pasteidzināt, tad ieliec uz 15 minūtēm saldētavā.
  4. Kad mīkla gatava, tad ņem nelielus mīklas pikucīšus, sarullē plaukstās un izliec kā radziņus (skatīt attēlā).
  5. Cep 210 grādos aptuveni 12 minūtes, bet cepšanas laiks ir atkarīgs no tā cik lielus radziņus izveidosi. Pamatā vadies pēc cepumu krāsas. Tiklīdz tie kļūst nedaudz brūni, tad ņem ārā, jo ja cepsi ilgāk tiem būs rūgta piedeguma garša, pat, ja nebūs sadeguši.