Čurros

Lai vieglāk būtu mīklu atdalīt no konditorejas maisiņa spiežot eļļā, to nogriež ar šķērēm.

čurros recepte

Čurros

Čurrosi ir tradicionāli Spānijas un Portugāles cepumiņi, kas tiek fritēti/vārīti eļļā un apkaisīti ar cukuru un kanēli. Tie ir ļoti vienkārši un ātri pagatavojami, garšīgi, saldi, bet arī diezgan trekni. Manuprāt, labi iederas kādā ballītē kā uzkoda. Lai arī tradicionāli tos pasniedz uzreiz pēc pagatavošanas, tie labi garšo arī atdzisuši.
Sagatavošana 30 minutes
Gatavošana 20 minutes
Kopējais laiks 50 minutes

Ingredients
  

  • 115 g Sviests
  • 1 ēdamkarote + pēc tam apkaisīšanai Cukurs
  • 230 ml Ūdens
  • 1/4 tējkarote Sāls
  • 125 g Milti
  • 3 lielas Olas
  • Kanēlis
  • Eļļa fritēšanai

Instructions
 

  • Grāpītī liek sviestu, 1 ēdamkaroti cukuru, ūdeni, sāli un visu uz lielas uguns uzvāra līdz sāk burbuļot, tad uzreiz uguni nogriež uz pavisam mazu un pieber pakāpeniski klāt miltus, un kārtīgi maisot pakarsē kādu minūti. Mīklai ir jāatlec/jānonāk nost no grāpja malām.
  • Kad mīkla gatava, tad to ieliek bļodiņā un kārtīgi atdzesē kādas 20 minūtes.
  • Kad mīkla ir auksta, tad pa vienai liek klāt olas un mikserē ar mikseri.
  • Grāpītī uzkarsē eļļu.
  • Mīklu pilda konditorejas maisiņā un spiež aptuveni 5cm garus cepumiņus iekšā eļļā, un vāra līdz paliek brūni no abām pusēm. Tas būs ļoti ātri. Cepumiņi izmēros palielinās.
  • Kad tie gatavi, tad ņem ārā no eļļas un liek uz papīra dvieli, lai nosusinās liekā eļļa.
  • Samaisi cukuru ar kanēli un apber ar to cepumiņus.

Leave a Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Recipe Rating




Scroll to Top