Lai vieglāk būtu mīklu atdalīt no konditorejas maisiņa spiežot eļļā, to nogriež ar šķērēm.

Čurros
Čurrosi ir tradicionāli Spānijas un Portugāles cepumiņi, kas tiek fritēti/vārīti eļļā un apkaisīti ar cukuru un kanēli. Tie ir ļoti vienkārši un ātri pagatavojami, garšīgi, saldi, bet arī diezgan trekni. Manuprāt, labi iederas kādā ballītē kā uzkoda. Lai arī tradicionāli tos pasniedz uzreiz pēc pagatavošanas, tie labi garšo arī atdzisuši.
Ingredients
- 115 g Sviests
- 1 ēdamkarote + pēc tam apkaisīšanai Cukurs
- 230 ml Ūdens
- 1/4 tējkarote Sāls
- 125 g Milti
- 3 lielas Olas
- Kanēlis
- Eļļa fritēšanai
Instructions
- Grāpītī liek sviestu, 1 ēdamkaroti cukuru, ūdeni, sāli un visu uz lielas uguns uzvāra līdz sāk burbuļot, tad uzreiz uguni nogriež uz pavisam mazu un pieber pakāpeniski klāt miltus, un kārtīgi maisot pakarsē kādu minūti. Mīklai ir jāatlec/jānonāk nost no grāpja malām.
- Kad mīkla gatava, tad to ieliek bļodiņā un kārtīgi atdzesē kādas 20 minūtes.
- Kad mīkla ir auksta, tad pa vienai liek klāt olas un mikserē ar mikseri.
- Grāpītī uzkarsē eļļu.
- Mīklu pilda konditorejas maisiņā un spiež aptuveni 5cm garus cepumiņus iekšā eļļā, un vāra līdz paliek brūni no abām pusēm. Tas būs ļoti ātri. Cepumiņi izmēros palielinās.
- Kad tie gatavi, tad ņem ārā no eļļas un liek uz papīra dvieli, lai nosusinās liekā eļļa.
- Samaisi cukuru ar kanēli un apber ar to cepumiņus.