Frikadeļu zupa

Frikadeļu zupas recepte

Frikadeļu zupa

Frikadeļu zupa ir viena no visvienkāršāk pagatavojamām zupām, jo nav jāvāra buljons, tikai jāsagriež dārzeņi, jāuztaisa gaļas bumbiņas un viss kopā jāizvāra, un gatavs. Sātīga, ātri pagatavojama, vienkārša, garšīga
Sagatavošana 15 minutes
Gatavošana 30 minutes
Kopējais laiks 45 minutes

Ingredients
  

  • 10 vidēji lieli Kartupeļi
  • 2 palieli Burkāni
  • 500 g Maltā gaļa
  • 1 Ola
  • 1 Sīpols
  • 5 Ķiploka daiviņas
  • Sāls pipari, kūpināts saldās paprikas pulveris
  • Ūdens

Instructions
 

  • Sasmalcina sīpolu un ķiplokus, tos apcep uz pannas.
  • Grāpī liek gabaliņos sagrieztus kartupeļus, sarīvētus burkānus, apceptos sīpolus, ķiplokus, sāli un piparus, uzlej ūdeni un liek vārīties.
  • Vārīšanās procesā pagatavo mazas frikadelītes - sajauc malto gaļu ar olu, pievieno paprikas pulveri vai kādas citas garšvielas un taisa maziņas bumbiņas, ko pievieno grāpī un vāra kopā ar dārzeņiem.
  • Ja pa virsu ir izveidojušās putas, tad tās nosmeļ nost ar putu karoti.
  • Visu vāra līdz kartupeļi ir mīksti.

2 thoughts on “Frikadeļu zupa”

Leave a Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Recipe Rating




Scroll to Top