Gaileņu mērce ar šķeltajiem zirņiem

Gatavojot mērci, skābo krējumu vari aizstāt ar saldo krējumu vai kausēto sieru.

Gaileņu mērce ar šķeltajiem zirņiem. Recepte

Gaileņu mērce ar šķeltajiem zirņiem

Ir ierasts gaileņu mērci ēst kopā ar jaunajiem kartupeļiem, bet noteikti iesaku pamēģināt ar šķeltajiem zirnīšiem, jo šāda kombinācija kopā garšo ļoti labi.
Sagatavošana 15 minutes
Gatavošana 45 minutes
Kopējais laiks 1 hour

Ingredients
  

  • 1,5 krūze Šķeltie zirņi
  • 1 l Gailenes
  • 300 g Kūpināts šķiņķis
  • 1 Sīpols
  • Loki
  • Dilles
  • 3 ēdamkarotes Skābais krējums
  • Ūdens
  • Sāls
  • Sviests cepšanai

Instructions
 

  • Uzvāri zirņus - 1 krūze zirņi : 3 krūzes ūdens. Vāri tik ilgi līdz zirņi ir kļuvuši mīksti un mazliet veidojas kā putra.
  • Sacep visas sastāvdaļas. Lai būtu garšīgāk cep visu atsevišķi un tikai pēc tam sajauc kopā.
  • Gailenes un sīpolus sacep sviestā, tad sacep šķiņķi, kad gatavs, tad visu liec vienā pannā, pārber dilles un lokus, pielej klāt ūdeni, pieber sāli un uz lēnas uguns pasutini aptuveni 5 minūtes, tad pieliec krējumu un vēl mazliet pasutini visu kopā.
  • Gatavs!

Leave a Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Recipe Rating




Scroll to Top