Gatavojot mērci, skābo krējumu vari aizstāt ar saldo krējumu vai kausēto sieru.

Gaileņu mērce ar šķeltajiem zirņiem
Ir ierasts gaileņu mērci ēst kopā ar jaunajiem kartupeļiem, bet noteikti iesaku pamēģināt ar šķeltajiem zirnīšiem, jo šāda kombinācija kopā garšo ļoti labi.
Ingredients
- 1,5 krūze Šķeltie zirņi
- 1 l Gailenes
- 300 g Kūpināts šķiņķis
- 1 Sīpols
- Loki
- Dilles
- 3 ēdamkarotes Skābais krējums
- Ūdens
- Sāls
- Sviests cepšanai
Instructions
- Uzvāri zirņus - 1 krūze zirņi : 3 krūzes ūdens. Vāri tik ilgi līdz zirņi ir kļuvuši mīksti un mazliet veidojas kā putra.
- Sacep visas sastāvdaļas. Lai būtu garšīgāk cep visu atsevišķi un tikai pēc tam sajauc kopā.
- Gailenes un sīpolus sacep sviestā, tad sacep šķiņķi, kad gatavs, tad visu liec vienā pannā, pārber dilles un lokus, pielej klāt ūdeni, pieber sāli un uz lēnas uguns pasutini aptuveni 5 minūtes, tad pieliec krējumu un vēl mazliet pasutini visu kopā.
- Gatavs!