No pagatavotās kotlešu masas sanāk 4 lielas un kraukšķīgas kotletes.
Jo lielākā eļļas daudzumā tās cepsi, jo kraukšķīgākas tās sanāks.

Kijevas kotlete
Oo jā, vistas gaļas kotletes ar zaļumu sviesta viducītī un kraukšķīgu rīvmaizes garoziņu apkārt. Zināji, ka tādas pagatavot ir vienkāršāk par vienkāršu, un noteikti ierindosies tavu kotlešu topā?
Ingredients
- 2 gabali Vistas fileja
- 1 Ola
- 3 ēdamakarotes Milti
- 30 g Sviests mīksts
- Dilles
- Loki
- Rīvmaize
- Sāls
- Pipari
- Eļļa cepšanai
Instructions
- Vistas fileju sagriez mazos gabaliņos, liec blenderī un sablenderē. (Ja tur ir, tad pirms blenderēšanas izgriez visus kauliņus, skrimšļus un cīpslas)
- Kad vista sablenderēta, tad pievieno klāt olu, miltus un garšvielas un sablenderē vēlreiz.
- Sviestu sajauc ar sakapātām dillēm un lokiem.
- Ņem kotlešu masu, tik daudz, cik lielu kotleti gribēsi, tad saplacini to un pa viedu ieliec sviesta pikucīti (kā bildē), tad aizloki visas malas ciet un izveido kotleti (visvieglāk to būsi izdarīt ar slapjām rokām, tad gaļa nelips klāt pie plaukstām), tad apviļā rīvmaizē. To atkārto ar visu gaļu.
- Cep uz pannas, uz nelielas uguns, sakarsētā eļļā no visām pusēm līdz gatavas.