Kijevas kotlete recepte

Kijevas kotlete

🕔 20m
⭐ 4.7/5
🍽️ 4
🛒 10
    Enerģētiskā vērtība vienai porcijai
  • Enerģija
    555 kcal
  • Olbaltumvielas
    34 g
  • Tauki
    27 g
  • Ogļhidrāti
    43 g
  • Vistas krūtiņa, fileja
    2 gabali
  • Olas, vistas
    1 gabals
  • Kviešu milti, balti
    3 ēdamkarotes
  • Sviests
    30 grami
  • Rīvmaize
    200 grami
  • Dilles
    1 buntiņa
  • Loki, sīpolloki
    1 buntiņa
  • Sāls   (pēc garšas)
    1 šķipsna
  • Pipari, melnie   (pēc garšas)
    1 šķipsna
  • Olīveļļa   (cepšanai)
    4 ēdamkarotes
  1. Vistas fileju sagriez mazos gabaliņos, liec blenderī un sablenderē. (Ja tur ir, tad pirms blenderēšanas izgriez visus kauliņus, skrimšļus un cīpslas)
  2. Kad vista sablenderēta, tad pievieno klāt olu, miltus un garšvielas un sablenderē vēlreiz.
  3. Sviestu sajauc ar sakapātām dillēm un lokiem.
  4. Ņem kotlešu masu, tik daudz, cik lielu kotleti gribēsi, tad saplacini to un pa viedu ieliec sviesta pikucīti (kā bildē), tad aizloki visas malas ciet un izveido kotleti (visvieglāk to būsi izdarīt ar slapjām rokām, tad gaļa nelips klāt pie plaukstām), tad apviļā rīvmaizē. To atkārto ar visu gaļu.
  5. Cep uz pannas, uz nelielas uguns, sakarsētā eļļā no visām pusēm līdz gatavas.