Ķimeņu sālsstandziņas recepte

Ķimeņu sālsstandziņas

🕔 50m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 8
    Pašreiz šai receptei uzturvērtība nav pieejama
  • sviests
    100 grami
  • skābais krējums
    150 grami
  • olu dzeltenumi
    2 grami
  • milti
    300 grami
  • tējkarote cepamais pulveris
    1 grams
  • sāls
    0 grami
  • ķimenes
    0 grami
  • milti rullēšanai
    0 grami
  1. Bļodā izsijā miltus un cepamo pulveri.
  2. Otrā bļodā sakuļ olas dzeltenumus ar skābo krējumu.
  3. Mīkstu (ne izkausētu) sviestu samīca un pievieno sakultajai olai ar skābo krējumu, to visu samaisa. Tas nekas, ja tur izveidojas kunkulīši, tie pēc tam nebūs manāmi.
  4. Olas masu pievieno miltiem un visu samīca viendabīgā masā. Ja šķiet, ka mīkla ir sanākusi par šķidru, tad pievieno vēl nedaudz miltus.
  5. Mīklu noliek vēsumā atpūsties uz 30 minūtēm.
  6. Kad mīkla atpūtusies, tad to izrullē, apakšā pakaisot miltus, lai nelīp pie virsmas.
  7. Izrullēto mīklu sagriež strēmelēs, sarullē spirālītēs, uzliek uz cepampannas, apsmērē ar sakultu olas baltumu, apber ar sāli un ķimenēm.
  8. Cep 200 grādos aptuveni 10 minūtes, līdz tiek iegūts zeltains brūnums.