
Ķirbju krēmzupa
Ķirbju krēmzupa ir viena no visgaršīgākajām un izskatīgākajām krēmzupām - tik oranži dzeltena, krēmīga un pa virsu uzkaisītie lociņi izskatu padara vēl garšīgāku. Ja pirms vārīšanas ķirbi un burkānus apceps, tad garša būs vēl izteiksmīgāka, bet ātrajam zupas variantam cepti tiek tikai sīpoli un ķiploki, pārējo uzreiz liek katlā un vāra. Pa virsu vajag kaut ko kraukšķīgu, piemēram, apceptu bekonu vai maizes grauzdiņus, bet perfekti garšo arī veikalos nopērkamie kaltētie sīpoli.
Ingredients
- 10 vidēji lieli Kartupeļi
- 3 vidēji lieli Burkāni
- aptuveni 500g Ķirbis
- 1 Sīpols
- 4 Ķiploku daiviņas
- Bekons
- Lociņi
- Sāls
- Pipari
- Karijs
Instructions
- Sagriež mazos gabaliņos ķiplokus un sīpolu, kārtīgi apcep.
- Nomizo un sagriež burkānus, ķirbi un kartupeļus.
- Visus dārzeņus liek katlā, uzber garšvielas un uzlej ūdeni tik daudz, lai neapsedz dārzeņus.
- Vāra līdz viss ir mīksts, ja nepieciešams, tad pievieno vēl garšvielas.
- Kad viss gatavs, tad sablenderē līdz viendabīgai konsistencei.
- Apcep bekonu līdz tas kļuvis kraukšķīgs, sagriež lociņus un to visu pēc tam bļodiņā pārber pāri zupai.
Notes
Zupai var pievienot arī saldo krējumu vai kausēto sieru, tas to padarīs vēl krēmīgāku.
labs