
Klimpu zupa ar vistu
Klimpu zupa man ir ļoti mīļa zupa jau kopš bērnības, jo manam opim tā sanāk vienkārši izcila. Daudz klimpas, daži burkāni un garšīgs buljons - mmmm. Mana ome saka, ka vislabāk šo zupu ir gatavot no vistas gaļas izlases, kur ir gan kauliņi, gan liesā gaļa, bet es šoreiz piedāvāju pagatavot no vistu stilbiņiem.
Ingredients
- 4 Vistu stilbiņi
- 6 vidēji lieli bet ņem pēc iespējas tievākus Burkāni
- 250 g Milti
- 2 Olas
- šķipsniņa Sāls
- Garšvielas
- pēc nepieciešamības Ūdens
Instructions
- Grāpī lej ūdeni, liec iekšā vistu stilbiņus, mazos gabalos sagrieztus burkānus un garšvielas - sāls, pipari, pētersīļi un jebkas cits, kas tev garšo klāt buljonam.
- Gatavo klimpas - Sakul olas un pieber klāt miltus un sāli. Mīci mīklu līdz tā ir izveidojusies stingra un cieta, principā tā, ka varētu arī ar nazi griezt. Ja mīkla ir par šķidru, tad pieber vēl miltus, bet ja milti ir iebiruši par daudz un nesanāk samīcīt, tad vari mazliet pieliet ūdeni.
- Kad stilbiņi ir uzvārījušies, tad ņem tos ārā, nolobi gaļu un liec gaļu atpakaļ grāpī.
- Ar tējkaroti liec nelielus mīklas pikucīšus iekšā buljonā un vāri.
- Klimpas palielināsies izmēros, tāpēc liec patiešām mazus gabaliņus - mazāk kā pusi tējkaroti ar mīklu.
- Kad klimpas ir uzpeldējušas augšā, tad arī ir zupa ir gatava.
- Vari pārbērt pāri ar lociņiem un dillēm.