Parmezāna vista

Lieliski garšos kopā ar spageti, kur pievienotas saplēstas svaiga bazilika lapiņas un aplaistīts ar nedaudz olīveļļas.

Sagriez fileju

vistas fileja

Apcep fileju

Sagatavo likšanai krāsnī

Gatavs un garšīgs

parmezāna vista

parmezāna vista

Parmezāna vista

Apbrīnojami garšīga un sulīga panēta vista, pašu gatavotā tomātu mērcē, ar mocarellas un cieto sieru. Ar šo ēdienu vakariņās noteikti nevar vilties, spēcīgas garšas un sātīgums, tiešām lielisks ēdiens ar ko cienāt sevi un sev mīļos. 👩‍🍳
Sagatavošana 10 minutes
Gatavošana 20 minutes
Kopējais laiks 30 minutes

Ingredients
  

Vista

  • 1 krūtiņa Vistas fileja
  • 2 gab Olas
  • 200 g Rīvmaize
  • tējkarote vai pēc garšas Sāls
  • 150 g tīrsvars Mocarella
  • 50 g Cietais siers
  • 200 - 300 ml Eļļa cepšanai

Tomātu mērce

  • 200 g viena mazā bundžiņa Tomāti savā sulā
  • 4 daiviņas Ķiploks
  • 1 mazs Sīpols
  • 1 ēdamkarote Brūnais cukurs
  • Sauja kaltēti vai svaigi Pētersīļi
  • Maza saujiņa kaltēts Raudene/oregano
  • 30 g Olīveļļa
  • 1 ēdamkarote Ābolu etiķis
  • pēc garšas Sāls
  • pēc garšas Čili pulveris

Instructions
 

Vistas sagatavošana

  • Noskalo vistu un iegriež vistai kabatiņu, tā, lai viņu varētu atvērt (skatīt bildi zemāk)
  • Izklāj vistu uz dēlīša un enerģiski izklapē ar gaļas āmuru (ne pārāk daudz, lai nesāk jukt ārā)
  • Vistu kārtīgi iemērc olā un pēc  tam apviļā rīvmaizē, tā, lai rīvmaize nosedz visu vistu.
  • Liec cepties sakarsētā pannā ar eļļu (eļļai jābūt karstai, lai uzreiz sāktu cepties), cep no abām pusēm, līdz rīvmaize ir brūna un kraukšķīga.

Pagatavo mērci

  • Kamēr cepas vista -  gatavo mērci. Sakapā sīpolus un liec grāpītī ar olīveļļu, piespied ķiplokus un apcep līdz sākt apbrūnināties
  • Pievieno tomātus savā sulā, pētersīļus, cukuru, ābolu etiķi, sāli, čili un raudeni.
  • Maisot pavāri uz mazas liesmas aptuveni 5 minūtes, līdz mērce nedaudz sabiezē

Visu  kopā liec cepeškrāsnī

  • Sakarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem, liekot režīmu, ka cepeškrāsns silda tikai no augšas.
  • Traukā ielej pāris ēdamkarotes mērces un liec virsū tikko cepto vistu.
  • Pievieno pārējo mērci, uz vistas uzliekot aptuveni 4 - 6 ēdamkarotes mērces un pārējo gar malām.
  • Vistai ar mērci virsū liec ripiņās sagrieztu mocarellas sieru un pārber ar cieto sieru.
  • Liec cepties augšējā stāvā cepeškrāsnī, lai siers apbrūninātos ātrāk.
  • Cep kādas 10 - 15 minūtes, vai kamēr siers apcepies.
Scroll to Top