Cik ilgi jāvāra olas?
Olu gatavības pakāpe ir gaumes lieta – katram cilvēkam ir sava ideālā konsistence. Lai vieglāk saprastu, cik minūtes jāvāra olai, skaties attēlu, kurā ir norādītas vārīšanās minūtes un iegūtais rezultāts.
Ja vārīsi olu mazāk par 6 minūtēm, baltums būs mīksts un šķidrs. Vairāk par 12 minūtēm sanāks dikti cietas olas. Lieldienu olu kaujām ieteicams vārīt 12 minūtes.
- 6 minūtes: šķidrs olas dzeltenums
- 8 minūtes: dzeltenums nedaudz sācis sabiezēt
- 10 minūtes: gatavs olas dzeltenums, patīkami mīksts
- 12 minūtes: labi vārīta, gatava ola
Piezīme: Informācija attiecas uz L izmēra olām. Mazākiem izmēriem vārīšanās laiks var atšķirties par minūti.