Bārbekjū mērce recepte

Bārbekjū mērce

🕔 15m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 9
    Pašreiz šai receptei uzturvērtība nav pieejama
  • Sīpols
    1 grams
  • daiviņas Ķiploks
    4 grami
  • ēdamkarote Kaltēti pētersīļi
    1 grams
  • Tomātu pasta
    200 grami
  • ēdamkarotes Ābolu etiķis
    3 grami
  • ēdamkarotes jeb pēc garšas Brūnais cukurs
    2 grami
  • pēc garšas Sāls
    0 grami
  • Olīveļļa
    75 mililitri
  • pēc garšas Malta asā paprika vai čili pulveris
    0 grami
  1. Sakapā ķiplokus un sīpolu, pannā ielej olīveļļu un liec cepties uz lēnas uguns (lai <strong>nesāk</strong> cepties un apbrūnināties), un pievieno pētersīļus. Cep tik ilgi līdz  sīpoli palikuši mīksti un nedaudz caurspīdīgi.
  2. Pievieno tomātu pastu. Samaisi visu kopā, tā, lai eļļa ar tomātu pastu ir viendabīgi sajaukusies.
  3. Pievieno ābolu etiķi, sāli, aso paprikas vai čili pulveri un brūno cukuru. Visu lēnām sildi, līdz cukurs izkusis un mērce ir ieguvusi nedaudz tumšāku krāsu.
  4. Kad mērce ir atdzisusi, tad ielej burciņā ar vāciņu un uzglabā ledusskapī.