
Bārbekjū mērce
BBQ mērce ir super papildinājums gaļas ēdieniem gan piknikos, gan mājās gatavotiem un vēl superīgāk, ja bbq mērce ir pašu pagatavota - nedaudz saldena, nedaudz pikanta un nēēnormāli garšīga.
Ingredients
- 1 Sīpols
- 4 daiviņas Ķiploks
- 1 ēdamkarote Kaltēti pētersīļi
- 200 g Tomātu pasta
- 3 ēdamkarotes Ābolu etiķis
- 2 ēdamkarotes jeb pēc garšas Brūnais cukurs
- pēc garšas Sāls
- 75 ml Olīveļļa
- pēc garšas Malta asā paprika vai čili pulveris
Instructions
- Sakapā ķiplokus un sīpolu, pannā ielej olīveļļu un liec cepties uz lēnas uguns (lai nesāk cepties un apbrūnināties), un pievieno pētersīļus. Cep tik ilgi līdz sīpoli palikuši mīksti un nedaudz caurspīdīgi.
- Pievieno tomātu pastu. Samaisi visu kopā, tā, lai eļļa ar tomātu pastu ir viendabīgi sajaukusies.
- Pievieno ābolu etiķi, sāli, aso paprikas vai čili pulveri un brūno cukuru. Visu lēnām sildi, līdz cukurs izkusis un mērce ir ieguvusi nedaudz tumšāku krāsu.
- Kad mērce ir atdzisusi, tad ielej burciņā ar vāciņu un uzglabā ledusskapī.