Bezē cepumi recepte

Bezē cepumi

🕔 110m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 4
    Pašreiz šai receptei uzturvērtība nav pieejama
  • Olas baltumi
    3 grami
  • Pūdercukurs
    85 grami
  • Baltais cukurs
    170 grami
  • Ūdens
    80 mililitri
  1. Olas baltumus atdala no dzeltenumiem tā, lai baltumā nebūtu ne kripatiņas no dzeltenuma, tāpat arī bļodā, kurā putosi baltumus ir jābūt pilnībā tīrai un sausai, jo pretējā gadījumā neizdosies uzputot.
  2. Putojot baltumus, pa daļām pievieno pūdercukuru. Puto tik ilgi līdz ir izveidojusies stingra masa un paceļot putojamās slotiņas, masa nekrīt nost, un ņemot ārā no olas slotiņas, ir jāizveidojas spiciem tornīšiem (skatīt attēlā), tad ir gatava.
  3. Pagatavo karsto cukura sīrupu - grāpītī lej ūdeni, uzvāri un tad pieber balto cukuru, maisi un karsē līdz cukurs ir pilnībā izkusis. Ja cukura sīrups sabiezē biezā masā un cukurs ir kristalizējies, tad ir par daudz pievienots cukurs vai par maz ūdens. Tad labāk sāc procesu no sākuma.
  4. Atsāc putot olbaltumu un prātīgi ar nelielu strūklu lej klāt karsto sīrupu olu baltumam, un puto to tik ilgi, līdz masa ir atdzisusi.
  5. Pildi konditorejas maisiņā un uz cepamās plāts veido mazus cepumiņus, ja nav maisiņš, tad to var darīt arī ar karoti.
  6. Cep cepeškrāsnī 100 grādos 1,5 stundu.