Bezē cepumi

Ja cepumus vēlies uzglabāt ilgāk par pāris stundām pēc pagatavošanas, tad iesaku tos ielikt ledusskapī, jo ja istabā būs pārāk silts, tad cepumi kļūs ķipīgi, bet noteikti ne mazāk garšīgi.

Bezē cepumi. Recepte

Bezē cepumi

Bezē cepumi paši kūst mutē un nemaz nepamanīsi, kā roka jau sniedzas pēc nākamā saldā cepumiņa. Tos vari apēst tāpat vai pievienot kā sastāvdaļu, kādam desertam vai saldējumam.
Sagatavošana 20 minutes
Gatavošana 1 hour 30 minutes
Kopējais laiks 1 hour 50 minutes

Ingredients
  

  • 3 Olas baltumi
  • 85 g Pūdercukurs
  • 170 g Baltais cukurs
  • 80 ml Ūdens

Instructions
 

  • Olas baltumus atdala no dzeltenumiem tā, lai baltumā nebūtu ne kripatiņas no dzeltenuma, tāpat arī bļodā, kurā putosi baltumus ir jābūt pilnībā tīrai un sausai, jo pretējā gadījumā neizdosies uzputot.
  • Putojot baltumus, pa daļām pievieno pūdercukuru. Puto tik ilgi līdz ir izveidojusies stingra masa un paceļot putojamās slotiņas, masa nekrīt nost, un ņemot ārā no olas slotiņas, ir jāizveidojas spiciem tornīšiem (skatīt attēlā), tad ir gatava.
  • Pagatavo karsto cukura sīrupu - grāpītī lej ūdeni, uzvāri un tad pieber balto cukuru, maisi un karsē līdz cukurs ir pilnībā izkusis. Ja cukura sīrups sabiezē biezā masā un cukurs ir kristalizējies, tad ir par daudz pievienots cukurs vai par maz ūdens. Tad labāk sāc procesu no sākuma.
  • Atsāc putot olbaltumu un prātīgi ar nelielu strūklu lej klāt karsto sīrupu olu baltumam, un puto to tik ilgi, līdz masa ir atdzisusi.
  • Pildi konditorejas maisiņā un uz cepamās plāts veido mazus cepumiņus, ja nav maisiņš, tad to var darīt arī ar karoti.
  • Cep cepeškrāsnī 100 grādos 1,5 stundu.

Leave a Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Recipe Rating




Scroll to Top