Čurros recepte

Čurros

🕔 50m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 8
    Pašreiz šai receptei uzturvērtība nav pieejama
  • Sviests
    115 grami
  • ēdamkarote + pēc tam apkaisīšanai Cukurs
    1 grams
  • Ūdens
    230 mililitri
  • tējkarote Sāls
    0 grami
  • Milti
    125 grami
  • lielas Olas
    3 grami
  • Kanēlis
    0 grami
  • Eļļa fritēšanai
    0 grami
  1. Grāpītī liek sviestu, 1 ēdamkaroti cukuru, ūdeni, sāli un visu uz lielas uguns uzvāra līdz sāk burbuļot, tad uzreiz uguni nogriež uz pavisam mazu un pieber pakāpeniski klāt miltus, un kārtīgi maisot pakarsē kādu minūti. Mīklai ir jāatlec/jānonāk nost no grāpja malām.
  2. Kad mīkla gatava, tad to ieliek bļodiņā un kārtīgi atdzesē kādas 20 minūtes.
  3. Kad mīkla ir auksta, tad pa vienai liek klāt olas un mikserē ar mikseri.
  4. Grāpītī uzkarsē eļļu.
  5. Mīklu pilda konditorejas maisiņā un spiež aptuveni 5cm garus cepumiņus iekšā eļļā, un vāra līdz paliek brūni no abām pusēm. Tas būs ļoti ātri. Cepumiņi izmēros palielinās.
  6. Kad tie gatavi, tad ņem ārā no eļļas un liek uz papīra dvieli, lai nosusinās liekā eļļa.
  7. Samaisi cukuru ar kanēli un apber ar to cepumiņus.