
- Sagatavošanas laiks: 15 minūtes
- Gatavošanas laiks: 30 minūtes
Frikadeļu zupa
Frikadeļu zupa ir viena no visvienkāršāk pagatavojamām zupām, jo nav jāvāra buljons, tikai jāsagriež dārzeņi, jāuztaisa gaļas bumbiņas un viss kopā jāizvāra, un gatavs. Sātīga, ātri pagatavojama, vienkārša, garšīga
Sastāvdaļas
- Kartupeļi - 10 vidēji lieli
- Burkāni - 2 palieli
- Maltā gaļa - 500g
- Ola - 1
- Sīpols - 1
- Ķiploka daiviņas - 5
- Sāls, pipari, kūpināts saldās paprikas pulveris
- Ūdens
Kartupeļi , Burkāni, Maltā gaļa, Ola, Sīpols, Ķiploka daiviņas, Sāls, pipari, kūpināts saldās paprikas pulveris, Ūdens,
Pagatavošana
- Sasmalcina sīpolu un ķiplokus, tos apcep uz pannas.
- Grāpī liek gabaliņos sagrieztus kartupeļus, sarīvētus burkānus, apceptos sīpolus, ķiplokus, sāli un piparus, uzlej ūdeni un liek vārīties.
- Vārīšanās procesā pagatavo mazas frikadelītes - sajauc malto gaļu ar olu, pievieno paprikas pulveri vai kādas citas garšvielas un taisa maziņas bumbiņas, ko pievieno grāpī un vāra kopā ar dārzeņiem.
- Ja pa virsu ir izveidojušās putas, tad tās nosmeļ nost ar putu karoti.
- Visu vāra līdz kartupeļi ir mīksti.
Labi
Izmēģināju, sanāca gardi