
Gaileņu mērce ar šķeltajiem zirņiem
Ir ierasts gaileņu mērci ēst kopā ar jaunajiem kartupeļiem, bet noteikti iesaku pamēģināt ar šķeltajiem zirnīšiem, jo šāda kombinācija kopā garšo ļoti labi.
Sastāvdaļas
- Šķeltie zirņi - 1,5 krūze
- Gailenes - 1l
- Kūpināts šķiņķis - 300g
- Sīpols - 1
- Loki
- Dilles
- Skābais krējums - 3 ēdamkarotes
- Ūdens
- Sāls
- Sviests cepšanai
Šķeltie zirņi, Gailenes, Kūpināts šķiņķis, Sīpols, Loki, Dilles, Skābais krējums, Ūdens, Sāls, Sviests cepšanai,
Pagatavošana
- Uzvāri zirņus - 1 krūze zirņi : 3 krūzes ūdens. Vāri tik ilgi līdz zirņi ir kļuvuši mīksti un mazliet veidojas kā putra.
- Sacep visas sastāvdaļas. Lai būtu garšīgāk cep visu atsevišķi un tikai pēc tam sajauc kopā.
- Gailenes un sīpolus sacep sviestā, tad sacep šķiņķi, kad gatavs, tad visu liec vienā pannā, pārber dilles un lokus, pielej klāt ūdeni, pieber sāli un uz lēnas uguns pasutini aptuveni 5 minūtes, tad pieliec krējumu un vēl mazliet pasutini visu kopā.
Gatavs!
Gatavojot mērci, skābo krējumu vari aizstāt ar saldo krējumu vai kausēto sieru.