Gaileņu mērce ar šķeltajiem zirņiem recepte

Gaileņu mērce ar šķeltajiem zirņiem

🕔 60m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 10
    Pašreiz šai receptei uzturvērtība nav pieejama
  • krūze Šķeltie zirņi
    0 grami
  • Gailenes
    1 l
  • Kūpināts šķiņķis
    300 grami
  • Sīpols
    1 grams
  • Loki
    0 grami
  • Dilles
    0 grami
  • ēdamkarotes Skābais krējums
    3 grami
  • Ūdens
    0 grami
  • Sāls
    0 grami
  • Sviests cepšanai
    0 grami
  1. Uzvāri zirņus - 1 krūze zirņi : 3 krūzes ūdens. Vāri tik ilgi līdz zirņi ir kļuvuši mīksti un mazliet veidojas kā putra.
  2. Sacep visas sastāvdaļas. Lai būtu garšīgāk cep visu atsevišķi un tikai pēc tam sajauc kopā.
  3. Gailenes un sīpolus sacep sviestā, tad sacep šķiņķi, kad gatavs, tad visu liec vienā pannā, pārber dilles un lokus, pielej klāt ūdeni, pieber sāli un uz lēnas uguns pasutini aptuveni 5 minūtes, tad pieliec krējumu un vēl mazliet pasutini visu kopā.
  4. Gatavs!