
Granola ar ogām un šokolādi
Granola ir dažādu pārslu, sēkliņu, riekstu, ogu, augļu mikslis, kas ir brīnišķīgi piemērots steidzīgām brokastīm vai, kad gribas apēst kaut ko saldu. Tu vari pievienot jebko, kas tev ir atrodams virtuves skapītī, kā arī mierīgi iztikt bez cukura, bet tad saceptās auzu pārslas nebūs tik kraukšķīgas.
Granolu vari ēst ar pienu vai jogurtu.
Sastāvdaļas
- Pilngraudu auzu pārslas - 160g
- Brūnais cukurs - 4 ēdamkarotes
- Zīdkoka ogas - 50g
- Godži ogas - 50g
- Žāvētas dzērvenes - 50g
- Rūgtā šokolāde - 30g
Pilngraudu auzu pārslas, Brūnais cukurs, Zīdkoka ogas, Godži ogas, Žāvētas dzērvenes, Rūgtā šokolāde,
Pagatavošana
- Uz pannas ber auzu pārslas un cukuru, un uz lēnas uguns pacep dažas minūtes maisot, jo viegli var piedegt. Tiklīdz pārslas ir apbrūnējušas un kraukšķīgas, un cukurs izkusis, ņem nost no pannas, un ļauj atdzist.
- Sakapā šokolādi.
- Samaisi bļodā visas sastāvdaļas - ogas, pārslas un šokolādi.
- Ber visu traukā, kurā uzglabāsi gatavo granolu.
Gatavs!
Vēlams uzglabāt traukā, kam ir vāks, un ir hermētiski noslēgts.