Ķimeņu sālsstandziņas
🕔 50m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 8
-
Pašreiz šai receptei uzturvērtība nav pieejama
-
sviests100 grami
-
skābais krējums150 grami
-
olu dzeltenumi2 grami
-
milti300 grami
-
tējkarote cepamais pulveris1 grams
-
sāls0 grami
-
ķimenes0 grami
-
milti rullēšanai0 grami
- Bļodā izsijā miltus un cepamo pulveri.
- Otrā bļodā sakuļ olas dzeltenumus ar skābo krējumu.
- Mīkstu (ne izkausētu) sviestu samīca un pievieno sakultajai olai ar skābo krējumu, to visu samaisa. Tas nekas, ja tur izveidojas kunkulīši, tie pēc tam nebūs manāmi.
- Olas masu pievieno miltiem un visu samīca viendabīgā masā. Ja šķiet, ka mīkla ir sanākusi par šķidru, tad pievieno vēl nedaudz miltus.
- Mīklu noliek vēsumā atpūsties uz 30 minūtēm.
- Kad mīkla atpūtusies, tad to izrullē, apakšā pakaisot miltus, lai nelīp pie virsmas.
- Izrullēto mīklu sagriež strēmelēs, sarullē spirālītēs, uzliek uz cepampannas, apsmērē ar sakultu olas baltumu, apber ar sāli un ķimenēm.
- Cep 200 grādos aptuveni 10 minūtes, līdz tiek iegūts zeltains brūnums.