
Ķimeņu sālsstandziņas
Sālsstandziņas ir tik vienkāršas un garšīgas, ka vienmēr iederēsies jebkurā pasākumā un tās izmērus var pielāgot no pavisam garām līdz pavisam īsām.
Sastāvdaļas
- sviests - 100g
- skābais krējums - 150g
- olu dzeltenumi - 2
- milti - 300g
- cepamais pulveris - 1 tējkarote
- sāls
- ķimenes
- milti rullēšanai
sviests, skābais krējums , olu dzeltenumi, milti , cepamais pulveris, sāls, ķimenes, milti rullēšanai,
Pagatavošana
- Bļodā izsijā miltus un cepamo pulveri.
- Otrā bļodā sakuļ olas dzeltenumus ar skābo krējumu.
- Mīkstu (ne izkausētu) sviestu samīca un pievieno sakultajai olai ar skābo krējumu, to visu samaisa. Tas nekas, ja tur izveidojas kunkulīši, tie pēc tam nebūs manāmi.
- Olas masu pievieno miltiem un visu samīca viendabīgā masā. Ja šķiet, ka mīkla ir sanākusi par šķidru, tad pievieno vēl nedaudz miltus.
- Mīklu noliek vēsumā atpūsties uz 30 minūtēm.
- Kad mīkla atpūtusies, tad to izrullē, apakšā pakaisot miltus, lai nelīp pie virsmas.
- Izrullēto mīklu sagriež strēmelēs, sarullē spirālītēs, uzliek uz cepampannas, apsmērē ar sakultu olas baltumu, apber ar sāli un ķimenēm.
- Cep 200 grādos aptuveni 10 minūtes, līdz tiek iegūts zeltains brūnums.