Ķimeņu sālsstandziņas

Ķimeņu sālsstandziņas

Sālsstandziņas ir tik vienkāršas un garšīgas, ka vienmēr iederēsies jebkurā pasākumā un tās izmērus var pielāgot no pavisam garām līdz pavisam īsām.
Sagatavošana 40 minutes
Gatavošana 10 minutes
Kopējais laiks 50 minutes

Ingredients
  

  • 100 g sviests
  • 150 g skābais krējums
  • 2 olu dzeltenumi
  • 300 g milti
  • 1 tējkarote cepamais pulveris
  • sāls
  • ķimenes
  • milti rullēšanai

Instructions
 

  • Bļodā izsijā miltus un cepamo pulveri.
  • Otrā bļodā sakuļ olas dzeltenumus ar skābo krējumu.
  • Mīkstu (ne izkausētu) sviestu samīca un pievieno sakultajai olai ar skābo krējumu, to visu samaisa. Tas nekas, ja tur izveidojas kunkulīši, tie pēc tam nebūs manāmi.
  • Olas masu pievieno miltiem un visu samīca viendabīgā masā. Ja šķiet, ka mīkla ir sanākusi par šķidru, tad pievieno vēl nedaudz miltus.
  • Mīklu noliek vēsumā atpūsties uz 30 minūtēm.
  • Kad mīkla atpūtusies, tad to izrullē, apakšā pakaisot miltus, lai nelīp pie virsmas.
  • Izrullēto mīklu sagriež strēmelēs, sarullē spirālītēs, uzliek uz cepampannas, apsmērē ar sakultu olas baltumu, apber ar sāli un ķimenēm.
  • Cep 200 grādos aptuveni 10 minūtes, līdz tiek iegūts zeltains brūnums.

Leave a Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Recipe Rating




Scroll to Top