
Kivi rausis
Man rausim ir viena pamata mīkla, kas man garšo, jo tā ir viegli pagatavojama un rezultātā sanāk sulīgs rausis, vienīgais, ko es mainu ir augļi un ogas, tāpēc šoreiz galveno lomu ieņem - Kivi.
Sastāvdaļas
- Milti - 225g
- Cukurs - 130g
- Kefīrs - 300ml
- Olas - 2
- Cepamais pulveris - 1 tējkarote
- Kivi - 6 gatavi
- Vaniļas cukurs - 3 tējkarotes
- Skābais krējums 25% - 200g
- Sviests - 50g
- Kanēlis - 1 tējkarote
Milti , Cukurs, Kefīrs , Olas, Cepamais pulveris, Kivi, Vaniļas cukurs, Skābais krējums 25%, Sviests, Kanēlis,
Pagatavošana
Pamata mīklas pagatavošana:
- Sajauc 135g miltus ar 100g cukuru, kefīru, 1 olu un cepamo pulveri.
- Izvēlētajā formā, ja nepieciešams ieklāj cepampapīru un ielej pagatavoto mīklu. Mīkla sanāks pašķidra, lejama.
Nomizo un sagriez šķēlītēs kivi un kārto virsū uz kefīra mīklas.
Krējuma virskārta:
- Krējumu, kanēli, vaniļas cukuru un otru olu sajauc kopā un lej pāri kivi.
Drumstalas:
- Sajauc atlikušos miltus ar atlikušo cukuru un pievieno aukstu, gabaliņos sagrieztu sviestu, to visu drupini ar pirkstiem līdz izveidojas drupačiņas.
- Ber pāri krējuma masai.
Cep 160 grādos aptuveni 1 stundu un 15 minūtes jeb līdz drupačas ir brūnas vai arī iedurot koka irbulīti mīklā, tas paliek sauss.