Makaroni ar sieru (mac and cheese)

Lieliski garšos ar apceptu bekonu un/vai sulīgiem dārzeņiem. Var pievienot arī kādu no sarīvētiem cietiem sieriem pirms pasniegšanas, tas dos izteiksmīgāku, “sierīgāku” garšu.

makaroni ar sieru mac and cheese

Makaroni ar sieru (mac and cheese)

Amerikāņu klasika - Mac and Cheese. Tie ir makaroni ar krēmīgu siera mērci, vakariņas vai pusdienas - vienmēr garšos izcili. Pagatavošana ir pavisam ātra un vienkārša, un šī ir garšīga alternatīva ierastajiem, parastajiem makaroniem ar sieru.
Sagatavošana 5 minutes
Gatavošana 15 minutes
Kopējais laiks 20 minutes

Ingredients
  

  • 300 g Makaroni radziņi
  • 300 ml Piens auksts
  • 300 g Red Leicester
  • 2 ēdamkarotes Milti
  • 1 tējkarote Sāls

Instructions
 

  • Liec vārīties makaronus, bet nepārvāri. Kad gatavi, noskalo zem auksta ūdens, lai nesalīp.
  • Sarīvē sieru.
  • Pannā vai katliņā liec sildīties 250ml pienu, bet pārējos 50ml krūzītē sajauc ar miltiem - maisi līdz milti ar pienu sajaukušies vienmērīgi.
  • Pienu uzkarsē (neuzvāri), kad piens uzkarsis, tad lej klāt miltu-piena maisījumu, turpinot maisīt uz mazas liesmas, maisi līdz piens sabiezējis.
  • Pievieno sarīvēto sieru un turpini maisīt līdz siers pilnībā izkusis un vienmērīgi sajaucies ar sieru. Pievieno sāli pēc garšas.
  • Pievieno iepriekš pagatavotos makaronus, kārtīgi visu samaisot.
  • Pasniedz siltu ar sulīgiem dārzeņiem vai gaļu.

Video

5 thoughts on “Makaroni ar sieru (mac and cheese)”

Leave a Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Recipe Rating




Scroll to Top