Lieliski garšos ar apceptu bekonu un/vai sulīgiem dārzeņiem. Var pievienot arī kādu no sarīvētiem cietiem sieriem pirms pasniegšanas, tas dos izteiksmīgāku, “sierīgāku” garšu.

Makaroni ar sieru (mac and cheese)
Amerikāņu klasika - Mac and Cheese. Tie ir makaroni ar krēmīgu siera mērci, vakariņas vai pusdienas - vienmēr garšos izcili. Pagatavošana ir pavisam ātra un vienkārša, un šī ir garšīga alternatīva ierastajiem, parastajiem makaroniem ar sieru.
Ingredients
- 300 g Makaroni radziņi
- 300 ml Piens auksts
- 300 g Red Leicester
- 2 ēdamkarotes Milti
- 1 tējkarote Sāls
Instructions
- Liec vārīties makaronus, bet nepārvāri. Kad gatavi, noskalo zem auksta ūdens, lai nesalīp.
- Sarīvē sieru.
- Pannā vai katliņā liec sildīties 250ml pienu, bet pārējos 50ml krūzītē sajauc ar miltiem - maisi līdz milti ar pienu sajaukušies vienmērīgi.
- Pienu uzkarsē (neuzvāri), kad piens uzkarsis, tad lej klāt miltu-piena maisījumu, turpinot maisīt uz mazas liesmas, maisi līdz piens sabiezējis.
- Pievieno sarīvēto sieru un turpini maisīt līdz siers pilnībā izkusis un vienmērīgi sajaucies ar sieru. Pievieno sāli pēc garšas.
- Pievieno iepriekš pagatavotos makaronus, kārtīgi visu samaisot.
- Pasniedz siltu ar sulīgiem dārzeņiem vai gaļu.
Tik sulīgi, sierīgi un gardi sanāca!
Galīgi garām recepte
Nezinu, man izdevās ok,,, 👍
Nebij labi! Neiesaku, bildē izskatas garšīgi bet īstenībā nav.
Ļoti bija garšīgi ļoti krēmīgi iesaku ar Krievijas sieru bija ļoti labi