
Pasta karbonara
Pasta carbonara ir spageti makaroni ar kūpinātu cūkgaļas krūtiņu, olu un sieru, ļoti vienkāršs, sātīgs un garšīgs pusdienu vai vakariņu ēdiens.
Sastāvdaļas
- Makaroni (spageti) - 300g
- Cietais siers - 100g
- Olas - 2
- Kūpināta cūkgaļas krūtiņa - 250g
- Ķiploks - 4 daiviņas
- Sāls un pipari
Makaroni (spageti), Cietais siers, Olas, Kūpināta cūkgaļas krūtiņa, Ķiploks, Sāls un pipari,
Pagatavošana
- Izvāra makaronus pēc instrukcijām uz iepakojuma**
- Smalki sagriež kūpināto krūtiņu un liek cepties.
- Sakapā ķiploku un pievieno pannā ar kūpināto krūtiņu.
- Kad viss sacepies, tad pievieno makaronus un mazliet šķidrumu no makaroniem.
- Sarīvē sieru un bļodiņā sajauc kopā ar olām, to visu pārlej pannā pie makaroniem un iemaisa. Pasutina visu kopā aptuveni 2 - 3 minūtes.
- Pasniedz ar pārkaisītu cieto sieru un/vai smalki sakapāti pētersīli.
**Vairumam makaronu uz iepakojuma ir norādīts “al dante” laiks, kas skaitās, ka makaroni ir gandrīz gatavi, ja tas nav norādīts, tad vienkārši gatavo viņus par 2 minūtēm mazāk, kā norādītais laiks.
Pievienot pie iecienītākajām