**Vairumam makaronu uz iepakojuma ir norādīts “al dante” laiks, kas skaitās, ka makaroni ir gandrīz gatavi, ja tas nav norādīts, tad vienkārši gatavo viņus par 2 minūtēm mazāk, kā norādītais laiks.

Makaroni carbonara
Pasta carbonara ir spageti makaroni ar kūpinātu cūkgaļas krūtiņu, olu un sieru, ļoti vienkāršs, sātīgs un garšīgs pusdienu vai vakariņu ēdiens.
Ingredients
- 300 g Makaroni spageti
- 100 g Cietais siers
- 2 Olas
- 250 g Kūpināta cūkgaļas krūtiņa
- 4 daiviņas Ķiploks
- Sāls un pipari
Instructions
- Izvāra makaronus pēc instrukcijām uz iepakojuma**
- Smalki sagriež kūpināto krūtiņu un liek cepties.
- Sakapā ķiploku un pievieno pannā ar kūpināto krūtiņu.
- Kad viss sacepies, tad pievieno makaronus un mazliet šķidrumu no makaroniem.
- Sarīvē sieru un bļodiņā sajauc kopā ar olām, to visu pārlej pannā pie makaroniem un iemaisa. Pasutina visu kopā aptuveni 2 - 3 minūtes.
- Pasniedz ar pārkaisītu cieto sieru un/vai smalki sakapāti pētersīli.