Menca sanāks garšīgāka, ja gatavosi to no svaigas filejas, nevis saldētas, bet gatavojot to arī no saldētas iznākums ir apbrīnojams. Saldo kartupeli cep atkarībā no gabaliņu lieluma – principā tik ilgi līdz garoziņa sāk palikt brūna.

Menca ar sieru, ķiplokiem un dillēm
Ja vēlies zivi padarīt īpašu ar interesantu diļļu svaigumu un sierīgu garšu, tad šis noteikti būs ideāls veids, kā to pagatavot. Ātrs un vienkāršs vakariņu pagatavošanas veids.
Ingredients
- 150 g Cietais siers
- 300 g Mencas fileja
- buntiņa Dilles
- ēdamkarote Sinepes angļu
- Eļļa cepšanai
- 2 lielas daiviņas Ķiploks
Piedevas
- 1 gab Saldais kartupelis batāte
Instructions
- Ja mencas fileja ir saldēta - atkausē.
- Nomizo saldo kartupeli un sagriez nelielos kubiciņos (2/3cm), apber ar sāli un pipariem, liec cepeškrāsnī uz 15min / 170 grādos (jeb līdz garoziņa paliek brūna).
- Apcep mencu uz vidējas liesmas nelielā eļļas daudzumā no abām pusēm.
- Kamēr zivs cepas smalki sarīvē sieru.
- Kad zivs apcepusies, noslēdz liesmu uz mazāko, piespied klāt ķiplokus un pacep vēl dažas sekundes.
- Ielej pannā 100ml/pusi krūzes ūdens (lej uzmanīgi - var sākt sprakšķēt karstā eļļa). Ūdens sieram neļaus cepties un palīdzēs vienmērīgi izkust.
- Pievieno sarīvēto sieru, dilles un sinepes.
- Apmaisi sieru, sinepes un dilles, ik pa laikam ar karoti liekot sieru uz zivs.
- Kad gandrīz viss siers ir uzlikts uz zivs un ūdens pannā gandrīz vairs nav, noņem pannu no liesmas un ļauj nedaudz atdzist.
- Pasniedz ar krāsnī ceptu saldo kartupeli.