Nutellas cepumi recepte

Nutellas cepumi

🕔 90m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 8
    Pieejams   Ņamm+   lietotājiem  
  • Milti
    175 grami
  • Sviests   (auksts no ledusskapja)
    70 grami
  • Skābais krējums 25%
    75 grami
  • Ola
    1 grams
  • Cukurs
    25 grami
  • tējkarote Cepamais pulveris
    1 grams
  • šķipsniņa Sāls
    0 grami
  • Nutella
    0 grami
  1. Miltus, sāli, cepamo pulveri un cukuru samaisa, piejauc klāt aukstu, mazos gabaliņos sagrieztu sviestu un visu kārtīgi ar rokām samīca kopā, līdz sanāk drupačaina, birstoša mīkla.
  2. Olas dzeltenumu atdala no baltuma un dzeltenumu samiksē kopā ar krējumu. Tad to piejauc klāt miltu un sviesta maisījumam.
  3. Mīklu kārtīgi samīca un noliek aukstumā uz stundu.
  4. Kad mīkla ir atpūtusies stundu, tad to izrullē, izspiež ar formiņu vai glāzi aplīšus. Aplīšiem pa vidu ieliek nelielu nutellas piciņu un aizloka ciet vienu pusi, un piespiež ar dakšiņu (skatīt bildē)
  5. Cepumus liek uz cepamās plāts un apsmērē ar olu baltumu.
  6. Cep 180 grādos līdz zeltainam brūnumam, aptuveni 20 minūtes.