
Nutellas cepumi
Šī cepumu mīkla nedaudz garšo gan pēc smilšu mīklas, gan kārtainās mīklas, bet nav ne viena, ne otra, taču garša ir lieliska.
Sastāvdaļas
- Milti - 175g
- Sviests (auksts no ledusskapja) - 70g
- Skābais krējums 25% - 75g
- Ola - 1
- Cukurs - 25g
- Cepamais pulveris - 1 tējkarote
- Sāls - šķipsniņa
- Nutella
Milti, Sviests (auksts no ledusskapja), Skābais krējums 25%, Ola, Cukurs, Cepamais pulveris, Sāls, Nutella,
Pagatavošana
- Miltus, sāli, cepamo pulveri un cukuru samaisa, piejauc klāt aukstu, mazos gabaliņos sagrieztu sviestu un visu kārtīgi ar rokām samīca kopā, līdz sanāk drupačaina, birstoša mīkla.
- Olas dzeltenumu atdala no baltuma un dzeltenumu samiksē kopā ar krējumu. Tad to piejauc klāt miltu un sviesta maisījumam.
- Mīklu kārtīgi samīca un noliek aukstumā uz stundu.
- Kad mīkla ir atpūtusies stundu, tad to izrullē, izspiež ar formiņu vai glāzi aplīšus. Aplīšiem pa vidu ieliek nelielu nutellas piciņu un aizloka ciet vienu pusi, un piespiež ar dakšiņu (skatīt bildē)
- Cepumus liek uz cepamās plāts un apsmērē ar olu baltumu.
- Cep 180 grādos līdz zeltainam brūnumam, aptuveni 20 minūtes.