Ļoti svarīgs padoms, ja nu gadījumā popkorns ir paspējis atdzist pirms uzber sieru vai šokolādi – nemēģini to pasildīt, lai uzkarsētu, jo tad tas paliks mīksts un nebūs garšīgs. Ja nu gadījumā ir tā, ka ir atdzisis, tad labāk pārber to vienkārši ar garšvielām vai pūdercukuru.
Es izmantoju rūgto šokolādi un mazliet pūdercukuru, lai šokolādes popkornu pasaldinātu.

Popkorns ar sieru un šokolādi
Popkorna lielākais pluss ir tāds, ka vari to pagatavot ar visdažādākajām un vismīļākajām garšām - saldu, sāļu, skābu, asu. No 140g negatava popkorna vari dabūt 2 palielas pilnas bļodas ar vēderpriekiem.
Cepšanas procesā atceries izmantot tādu katliņu, kuram ir vāks, jo pretējā gadījumā tavā virtuvē būs popkorna salūts.
Ingredients
- 140 g Popkorns
- 60 g Eļļa
- 70 g Siers
- Garšvielas - sāls paprika
- 60 g Šokolāde
Instructions
- Uz smalkās rīves sarīvē sieru un smalki sakapā šokolādi.
- Ielej katliņā 30g eļļu, pagaidi līdz eļļa kārtīgi uzkarst (eļļai ir jābūt tik, lai nosedz katliņa apakšu, tā labāk nodrošināsies pret piedegšanu).
- Kad uzkarsusi, tad ber iekšā pusi no popkorna (70g), obligāti uzliec virsū vāku un uz vidēji lielas uguns gaidi kad visi izsprakšķēs. Ik pa laikam pakrati katliņu.
- Kad popkorns gatavs, tad ber to bļodā, uzreiz ber virsū sieru un garšvielas un kārtīgi samaisi, lai siers izkūst.
- Tad to pašu atkārto ar atlikušo eļļu un popkornu un beigās pārber pāri šokolādi.
- Lai šokolāde ātrāk sacietētu, vari visu bļodu uz īsu brītiņu ievietot saldētavā.