
PUPIŅU & DĀRZEŅU SAUTĒJUMS
Sastāvdaļas
- sarkanās pupiņas - 500 grami
- konservēti mizoti tomāti - 800 grami
- kāposts - 100 grami
- sarkanais sīpols - 1 vidējs
- burkāns - 1 vidējs
- Sarkanā paprika - 1 vidēja
- ķiploks - 3 daiviņas
- brūnais cukurs - 1 ēdamkarote
- Kūpinātas paprikas pulveris - 1 ē.k.
- Lauru lapas - 3 lapiņas
- sāls un pipari - pēc garšas
- olīveļļa - cepšanai
- Saldskābā čili mērce - pēc garšas
sarkanās pupiņas, konservēti mizoti tomāti, kāposts, sarkanais sīpols, burkāns, Sarkanā paprika, ķiploks, brūnais cukurs, Kūpinātas paprikas pulveris, Lauru lapas, sāls un pipari, olīveļļa, Saldskābā čili mērce,
Pagatavošana
- Sagriež smalki sīpolu, papriku un ķiploku, burkānu sarīvē.
- Pannā ielej olīveļļu un uz vidējas liesmas apcep dārzeņus, cep līdz paprika un sīpols paliek nedaudz mīksti.
- Noņem pannu no liesmas, liec uz vidējas liesmas vidēja izmēra grāpi.
- Grāpī pievieno tomātus un pupiņas, gatavo ik pa laikam apmaisot.
- Kad tomāti ar pupiņām sāk gatavoties, tad pievieno cukuru, sāli, piparus un kūpināto paprikas pulveri, apmaisi.
- Pievieno iepriekš apceptos dārzeņus un 1/2 krūzi ūdens, turpinot ik pa laikam apmaisīt.
- Pievieno saldskābo čili mērci pēc garšas.
- Uz nelielas liesmas sautē aptuveni 10 minūtes ik pa laikam apmaisot.