Cepot rupjmaizi uz pannas un izmantojot cepšanai eļļu, jāatceras, ka maizes šķēlītes uz pannas jāliek tikai tad, kad eļļa ir pilnībā uzkarsusi, pretējā gadījumā maize to ātri uzsūks, bet var arī cepšanai neizmantot eļļu, tas nav obligāti.

Rupjmaizes ķiploku grauzdiņi
Pašu gatavotie ķiploku grauzdiņi vienmēr garšos labāk, jo vari tos uztaisīt, cik ķiplokainus, sāļus, garšvielainus gribi un galvenais, ka pagatavošana ir pavisam vienkārša. Tā ir perfekta uzkoda piknikam, pie alus vai pie filmas.
Ingredients
- 250 g rupjmaize
- 110 ml + nedaudz cepšanai eļļa
- 5 daiviņas ķiploks
- 1/2 tējkarote sāls
Instructions
- Rupjmaizi sagriež šķēlītēs.
- Sajauc bļodiņā eļļu, ķiploku spiedē izspiestus ķiplokus un sāli.
- Maizi liek uz pannas, kurā (ja izmanto eļļu) ir sakarsēta eļļa un apcep no abām pusēm brūnus.
- Kad gatavi, tad ņem nost no pannas un katru šķēlīti iemērc eļļas maisījumā un noliek uz virtuves papīra dvieļa, lai notek liekā eļļa.
- Gatavi ēšanai!