Šiem cepumiem sāls daudzums ir pierakstīts aptuvens, jo tas ir atkarīgs no katra gaumes. Pieber tik, cik tev šķiet pēmēroti, izcep pirmo porciju, pagaršo un tad, ja nepieciešams vēl, tad pie nākamās porcijas pieber un iejauc mīklā vai arī, ja ir jau izrullēta un izspiestas formiņas, tad uzber pa virsu.

Sirsnīgie sāļie cepumi
Par sirsnīgiem cepumiem, šie cepumi tiek saukti, jo ir gatavoti ar mīlestību, sirsnību un, protams, izspiesti sirsniņu formā, bet tos var veidot arī ar domām par sapņiem, debesu zvaigznēm, Holivudas zvaigznēm un izspiest zvaigznīšu formā, un nosaukt par Zvaigžņotajiem sāļajiem cepumiem. Cepumu nosaukumu vienmēr var pielāgot domām, sajūtām un cepumu formiņām, tad katru reizi sanāks citi cepumi, nu vismaz ar citu nosaukumu.
Ingredients
- 250 g milti
- 100 ml piens
- 125 g sviests
- 1 + 1 apsmērēšanai olas
- aptuveni 15g sāls
- ķimenes
- milti rullēšanai
Instructions
- Pagatavo mīklu, samīcot kopā pienu, miltus, sviestu, 1 olu, ķimenes un sāli.
- Kad mīkla samīcīta, tad to noliek vēsumā uz kādām 30 minūtēm, lai atpūšas.
- Kad mīkla atpūtusies, to izrullē un izspiež formiņas.
- Cepumus apsmērē ar sakultu olu.
- Cep 200 grādos aptuveni 10 minūtes jeb līdz cepumi ir ieguvuši zeltainu brūnumu.