Kartupeļi tiek izmantoti kā pamats, taču tas nav obligāti, jo slinkos tīteņus var ēst arī tāpat vien, tikai noteikti var likt klāt nedaudz vairāk kāposta, bet ja tev arī vajag kādu pamatu un negribi kartupeļus, tad izmanto rīsus, griķus vai jebko citu, kas garšo.

Slinkie kāpostu tīteņi
Slinkajiem kāpostu tīteņiem ir vairākas versijas, kāds tos veido kā bumbiņas, kāds tos gatavojot pievieno kečupu, rīsus un vēl dažādas sastāvdaļas, un gan jau vēl ir dažādas versijas par šo ēdienu, taču es pastāstīšu, kā to pagatavot ļoti, ļoti vienkārši.
Ingredients
- Kartupeļi
- 500 g Svaigs kāposts
- 5 vidēji lieli Burkāni
- 500 g Maltā gaļa
- Sāls un pipari
Instructions
- Nomizo un izvāri kartupeļus.
- Sacep malto gaļu un liec to grāpī, kurā visu gatavosi.
- Sagriez kāpostus, sarīvē burkānus un arī pievieno grāpī pie gaļas.
- Ielej ūdeni, bet tikai tik, lai tas viss veidotos kā mērce nevis kā zupa, ja gatavošanās laikā ūdens izvārās, tad pielej vēl.
- Pievieno sāli un piparus, un sutini uz lēnas uguns līdz kāposti un burkāni ir mīksti un tad vēl nedaudz, kopā aptuveni 40 minūtes.
- Pasniedz ar izvārītajiem kartupeļiem.