Soļanka recepte

Soļanka

🕔 60m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 10
  • Kartupeļi
    1500 grami
  • Burkāni
    4 gabali
  • Sīpols
    1 gabals
  • Ķiploku daiviņas
    5 gabali
  • Marinēti gurķi
    10 gabali
  • Žāvēta desa
    500 grami
  • Olīvas   (konservētas)
    250 grami
  • Tomātu mērce   (vai kečups)
    250 grami
  • Citrons
    0.5 gabali
  • Sāls un pipari   (pēc garšas)
    2 grami
  1. Sagriež nelielos gabaliņos gaļu, sasmalcina ķiplokus un sīpolus, sarīvē burkānus, sagriež marinētos gurķus un olīvas, to visu sacep, bet cep pa vienam - no sākuma gaļu, tad noliek to malā un cep sīpolus un ķiplokus, un tā visu pēc kārtas.
  2. Tad liek visu atpakaļ pannā, uzlej mazliet ūdeni, pievieno tomātu mērci, pieber sāli un piparus un uz ļoti lēnas uguns sutina, ja šķidrums izsutinājies, tad pievieno vēl mazliet ūdeni.
  3. Nomizo kartupeļus, sagriež mazos gabaliņos un liek vārīties, kad uzvārījušies, tad pievieno visu pannas saturu un uzvāra visu līdz zupa sāk burbuļot.
  4. Pasniedz ar bļodiņā ieliktu citrona šķēlīti.