Supermīkstas bulciņas

Bulciņu pamata mīkla ir veidota no piena baltmaizes mīklas, bet šīs mīklas gatavošanā nav izmantots himalaju sāls, jo tad bulciņas sanāks nedaudz saldsāļas.

No piedāvātā mīklas daudzuma sanāk ap 25 nelielām bulciņām.

Supermīkstas bulciņas. Recepte

Supermīkstas bulciņas

Mīkstas, pufīgas, siltas, saldas magoņu un kanēļa bulciņas - mmm, tās garšo pēc vēl un vēl. Šīs receptes bulciņas ir vispufīgākās un garšīgākās no visām manām piedāvātajām bulciņu receptēm, jo pati mīkla jau ir tik garšīga, ka varētu apēst skatoties filmu, un dzerot tēju. Mīkla ir gatavota no piena un nav izmantotas olas, tāpēc arī tā ir tik ļoti garšīga. Atceries, ka bulciņas ir visgaršīgākās tieši pirmajā dienā, tāpēc necenties tās atstāt uz rītdienu.
Sagatavošana 2 hours 20 minutes
Gatavošana 20 minutes
Kopējais laiks 2 hours 40 minutes

Ingredients
  

  • 500 g Kviešu milti
  • 60 g Cukurs
  • 25 g Svaigais presētais raugs
  • 300 ml Piens
  • 65 g Sviests
  • Cukurs pildījumam
  • 1 Ola
  • Kanēlis magones

Instructions
 

  • Pasildi mazliet pienu, bet tikai tik, lai ar pirkstu jūti, ka ir remdens.
  • Sajauc kopā visas sastāvdaļas (raugu un sviestu sadali mazos gabaliņos) un samīci kārtīgi mīklu, mīci kā minimums 5 minūtes.
  • Sākumā mīkla ļoti ķīp un līp pie rokām, bet cītīgi mīcot, tā vairs nelips klāt, tāpēc nepievieno vairāk miltus.
  • Kad mīkla samīcīta, tad liec bļodā, uzliec pa virsu dvielīti un noliec siltumā rūgt vienu stundu.
  • Pēc stundas ņem mīklu, sadali 2 daļās (kanēļa bulciņām un magoņu bulciņām), ņem vienu mīklas daļu un izrullē to, tad uzsmērē sakultu olu, uzber daudz cukuru un daudz magones, tā, lai ir nosegts viss laukums.
  • Sarullē mīklu rullītī un sagriez aptuveni 1 cm biezās ripiņās.
  • Ripiņas liec uz cepamā papīra un uzraudzē vēl vienu stundu.
  • To pašu atkārto ar kanēļa bulciņu pamatni (bet kanēli neliec tik daudz, cik magones, jo tad sanāks ļoti sauss un kanēlis sprūdīs kaklā).
  • Kad ir pagājusi atkal stunda, bulciņu mīkla atkārtoti ir uzrūgusi, tad liec cepties cepeškrāsnī uz 190 grādiem aptuveni 15  - 20 minūtes jeb līdz bulciņas iekrāsojas brūnas.
  • Gatavs, labu apetīti!

1 thought on “Supermīkstas bulciņas”

Leave a Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Recipe Rating




Scroll to Top