Rīsiem ir jābūt maksimāli ķipīgiem, ja ikdienā vāram irdenus rīsus ar ūdeni 1:2, tad šoreiz izmanto vairāk ūdeni, lai rīsiem sanāk ilgāk pavārīties.
Kad rīsi ir uzvārījušies, tad ir jānoliek atdzesēties, bet ne uz ilgu laiku, jo tad viņi sakaltīs, kā arī ik pa laikam kamēr dziest vajag apmaisīt.

Tortillas suši
Garšo tortillas un suši? Ko teiktu par to apvienojumu? Šeit pildījums tiek gatavots nedaudz savādāk, jo visas suši piedevas, kā soja, vasabi un marinēts ingvers tiek ieliktas iekšā totilas pamatnē, bet netiek izmantota klasiskā nori lapa, arī rīsi ir parastie, ko izmantojam ikdienas gatavošanai. Bet rezultāts ir tiešām labs.
Ingredients
- 270 g Rīsi
- 6 Tortillas pamatnes
- 1/2 Garais gurķis
- 200 g Marinēts ingvers
- Vasabi pasta
- 150 g Krabju nūjiņas
- 220 g Krēmsiers
- ar mazāku sāls saturu Sojas mērce
Instructions
- Rīsus nomazgā un liek vārīties, kad uzvārījušies, tad noliek, lai nedaudz atdziest.
- Sagriež krabju nūjiņas, gurķi.
- Ņem tortillas pamatni un 2:3 uzliek rīsus, tā, lai pamatnes viens gals paliek brīvs. Rīsus kārtīgi piespiež ar karoti klāt pamatnei.
- Pāri rīsiem nedaudz pārlej sojas mērci, tad liek krēmsiera piciņas.
- Pa vidu saliek vienu virs otra krabju nūjiņas, gurķi, ingveru un nedaudz uzsmērē vasabi pastu.
- Sākot no malas kurā ir rīsi, stingri rullē uz to pusi, kur nav rīsi.
- Kad rullītis sarullēts, tad sagriež ripiņās aptuveni 1,5 cm biezumā.
- Gatavs ēšanai.