Ja tev ir patrāpījušās saldas ogas vai saldi augļi, tad vari cukuru nemaz nepievienot.
Vari vārīt arī ar ievārījumu, viss gatavošanas process ir tieši tāds pats, tikai ogu vietā liec ievārījumu un tad arī iespējams cukuru nemaz nevajag izmantot.

Uzpūtenis ar zemenēm
Tūlīt sāksies aktīvs ogu laiks un man tev ir jāatgādina, cik ļoti garšīgi ogas var izmantot uzpūtenī, protams, arī augļus vari izmantot. Tāpēc ļaujies iztēlei un katru dienu vari pagatavot citu uzpūteni, ar citu garšu, un citu krāsu.
Ingredients
- 400 g Zemenes
- 500 ml Ūdens
- 5 ēdamkarotes vai arī pēc vajadzības Cukurs
- 5 ēdamkarotes Mannā
- Piens
Instructions
- Liec ūdenī vārīties zemenes (es šoreiz izmantoju saldētas, kuras pirms tam atsaldēju, bet tas nav obligāti).
- Kad ūdens vārās un zemenes sāk jukt ārā, tad virs bļodas caur sietiņu nokās, lai nav nekādu biezumu.
- Lej šķidrumu atpakaļ grāpītī un turpini vārīt, berot iekšā pa vienai ēdamkarotei mannā, visu laiku maisi. Ja tev šķiet, ka ir par šķidru, tad pieber vēl, bet ja par biezu, tad vari pieliet vēl ūdeni. Vāri kādas 3 minūtes.
- Pēc tam slēdz nost uguni un ļauj mannā kārtīgi atdzist, kad atdzisis, tad puto ar mikseri līdz mannā ir palicis daudz gaišāks un masa ir dubultojusies. Tas būs kādas dažas minūtes. (Ja putosi karstu, tad tas nebūs tik maigs un gaisīgs, kā auksti putots.)
- Kad gatavs, tad lej bļodiņā pienu un liec pa vidu uzpūteni.
- Labu apetīti.