
Vācu salāti
Man patīk, ja ēdienu var pagatavot ļoti vienkārši un ātri, un vēl man patīk, ja var pagatavot tā, lai sanāk gan pusdienām, gan vakariņām vai nākošās dienas pusdienām, un vācu kartupeļu salāti ir tieši tāds ēdiens - garšīgs, sātīgs un nedaudz pikants.
Ir uzskats, ka šādi salāti nav iedomājami bez majonēzes, taču tā nemaz nav, es gan lieku vienu ēdamkaroti majonēzi uz visu salātu daudzumu, bet to var nepievienot nemaz vai arī aizstāt ar balto jogurtu, tomēr man liekas, ka vācu salāti nav iedomājami bez mārrutkiem, jo tie piešķir asumiņu, kas ir ideāls garšas papildinājums.
Ingredients
- 10 vidēji lieli Kartupeļi
- 6 Olas
- aptuveni 300g Marinēti gurķi
- Krējums
- Majonēze
- Mārrutki
- Sāls un pipari
Instructions
- Ar visu mizu izvāra kartupeļus un izvāra olas, tā, lai nav šķidrs vidus.
- Marinētos gurķus, atdzesētus, nomizotus kartupeļus un olas sagriež nelielos gabaliņos.
- Pievieno krējumu, majonēzi, mārrutkus, sāli, piparus un visu kārtīgi samaisa.
- Gatavs pasniegšanai - tieši tik ļoti vienkārši!
Notes
Krējumu, majonēzi, mārrutkus, sāli un piparus pievieno pēc savām vēlmēm cik mitrus, asus un sāļus salātus prasās.